Mobilni

iOS 16: Kako poništiti slanje i urediti tekstualne poruke na vašem iPhoneu

Svi griješe, ali greške mogu živjeti zauvijek, posebno na internetu. To vrijedi za svaku tekstualnu poruku koju pošaljete na svoj iPhone, što nije dobro kada napravite glupu gramatičku grešku ili pošaljete pravu poruku pogrešnoj osobi. I nažalost, ne postoji način da uredite netačnu tekstualnu poruku ili poništite slučajnu poruku na iOS-u – do sada.

Sa izdavanjem iOS-a 16 ove jeseni, moći ćete opozvati bilo koju poruku i urediti ono što ste poslali, sve dok to radite brzo.

Ne propustite: 5 skrivenih funkcija i postavki iOS 16 o kojima ćete htjeti znati

Apple je najavio ove nove funkcije slanja poruka za iPhone WWDC događaj u junu. Ostale nove funkcije koje dolaze na iPhone uključuju nove opcije prilagođavanja zaključanog ekrana i Apple Pay kasnije. A SharePlay se dodaje u poruke.

Objasnit ćemo kako funkcioniraju ove dvije nove funkcije slanja poruka. A ako želite da istražite iOS 16 upravo sada, prije javnog objavljivanja, evo kako preuzeti i instalirati drugi iOS 16 beta na vašem iPhoneu i iPadu.

Uredite poruke koje ste već poslali

Ako koristite alate za razmjenu poruka kao što je Slack, vjerovatno ste uredili barem jednu — ili 100 — poruka koje ste poslali. Bilo da ste pogriješili ili vaša poruka sadrži netačne podatke, funkcija uređivanja je lijep način da brzo izvršite ispravke. Uz iOS 16, također ćete moći uređivati ​​svoje poruke poslane s vašeg iPhonea u roku od 15 minuta od slanja.

Za uređivanje tekstualne poruke, moraćete da pokrenete Messages i uđete u bilo koju nit koja koristi iMessage, koju verovatno poznajete kao plavi tekst. Ova funkcija neće raditi sa SMS tekstualnim porukama (zeleni tekstovi). Sada pritisnite i držite prst na poruci koju želite da uredite. Ovo će prikazati Tapback reakcije i meni brzih radnji. Konačno, dodirnite Uredi.

Tekstualna poruka će tada postati moguća za uređivanje. Možete izbrisati cijelu poruku, popraviti sve greške ili joj dodati još teksta. kada završiš, pritisnite plavo dugme za potvrdu na desnoj strani da sačuvate svoje izmene. Možete urediti samo jednu poruku do 5 puta.

Ispod vaše uređene tekstualne poruke pojavit će se dugme Uređeno koje se može izvršiti. Osoba s druge strane će također znati da je poruka uređena i ako dodirne Editedsve prethodne verzije vaše tekstualne poruke će se pojaviti iznad uređene tekstualne poruke, u blago zasivljenim oblačićima za ćaskanje.

Odmah opozovite sve poruke koje ste slučajno poslali

Slučajne poruke se dešavaju prečesto. Možda ste dodirnuli dugme za slanje kada ste hteli da izaberete emoji sličice. Ili ste možda u potpunosti poslali poruku pogrešnoj osobi. U oba slučaja, moći ćete da se setite tih poruka sa iOS 16. Za razliku od funkcije za uređivanje poruka, imate samo 2 minuta da opozovete slanje teksta.

Da poništite slanje tekstualne porukepokrenite aplikaciju Poruke, pritisnite i držite poruku (samo plavi tekst) koju želite poništiti i dodirnite Poništi slanje.

Tekstualna poruka će nestati iz vaše teme, i na vašoj strani i na primaocu. U vašoj niti će se pojaviti poruka u kojoj se navodi da vaša poruka nije poslana, ali da ju je primalac možda već vidio.

Poništavanje slanja tekstualne poruke na iOS 16

Nažalost, ako druga osoba koristi nešto starije od iOS 16, poruka zapravo neće biti neposlana iako će vaš telefon reći da jeste.

Primalac će vidjeti sivu tekstualnu statusnu poruku koja kaže: “[Name] unsend a message” ako su već pregledali tekst. Ovo je slično funkciji Delete Message koju već imaju aplikacije poput WhatsAppa i Signala, koje također prikazuju sličnu poruku nakon što se tekst opozove.

Dok čekate da stignu ove nove funkcije, pogledajte nove preobrazba stiže na Apple Maps. Takođe, evo Appleov novi MacBook Air.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *