Mobilni

Ikona baterije se vraća sa iOS 16, ali ne za sve iPhone uređaje

Najnovije značajno ažuriranje Appleovog softvera, iOS 16, stiglo je sa impresivan skup funkcijauključujući i vraćanje ikone trajanja baterije na statusnu traku. Većina iPhone uređaja, uključujući novi iPhone 14sport podrazumevana funkcija, kao i svi iPads jednom ti preuzmite novo ažuriranje za iOS16. Međutim, ne podržavaju svi iPhone uređaji novu funkciju ikone baterije, čak i ako vaš telefon jeste kompatibilan sa ažuriranjem softvera.

Prema Apple stranici za podršku objavljenoj u ponedjeljak, modeli iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini i iPhone 13 Mini ne prikazuju ikonu baterije u statusnoj traci. Umjesto toga, vlasnici ovih uređaja morat će nastaviti provjeravati status baterije kao i uvijek: prevlačenjem prema dolje do Kontrolnog centra.

Nema riječi o tome zašto su ti konkretni iPhonei izostavljeni, a Apple nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom da li će ikona baterije biti dostupna na uređajima u budućnosti.

Čitaj više: Objavljen Apple iOS 16: Evo svega novog na vašem iPhoneu

Ostale uzbudljive funkcije iOS 16, kao što su uređivanje i poništavanje slanja poruka, prilagodljivi zaključani ekrani i potvrda da su vaši AirPods zaista AirPodsčini se da je dostupan na iPhone uređajima koji su ostali bez ažuriranja ikone baterije.

Prikaz trajanja baterije je postavljen na zadanu vrijednost s ažuriranjem za iOS 16, ali ako se iz nekog razloga ne pojavljuje na vašem iPhoneu (a nemate nijedan od gore navedenih modela), možete ga aktivirati pod Postavke > Baterijazatim uključite Procenat baterije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.