Mobilni

Galaxy Watch 5: sve glasine vrijedne pažnje ispred Samsunga raspakovane

Samsungove Otpakovani događaj je postavljen za 10. avgust, a mi smo u potrazi za nekoliko novih uređaja. Očekuje se da će sutrašnji događaj donijeti nove verzije sklopivih telefona kompanije Galaxy Z Flip 4 i Z preklop 4kao i nasljednik Galaxy Watch 4.

Za koji se priča da će se zvati Galaxy Watch 5, nadolazeći pametni sat bi mogao imati najnoviju verziju Nosite OS softver to Samsung i Google zajedno kreirali. Ako se ispostavi da su glasine tačne, Galaxy Watch 5 bi također mogao riješiti veliki nedostatak: trajanje baterije.

Nadam se da će se Samsung potpunije posvetiti Google-ovom softveru i uslugama. Galaxy Watch 4 trenutno se osjeća uhvaćen između Google-a i Samsungovog ekosistema, kao što je napisao moj kolega Scott Stein njegovu recenziju. Taj sat je na kraju dobio Google Assistantizmeđu ostalih Googleovih usluga, ali je trebalo nekoliko mjeseci nakon lansiranja da se ovi pojave.

Samsung nije rekao ni reč o planovima za svoj sledeći pametni sat, iako kompanija obično debituje sa novim nosivim uređajima u avgustu. Ipak, očekujemo najavu novih sklopivih telefona. Zapravo, da podstakne ljude da rezervišu svoje telefone ranije, od 19. jula do 10. avgusta, Samsung nudi opsežnu listu popusta na osnovu različitih paketa, od maksimalno 200 USD popusta za one koji rezervišu Galaxy telefon, sat i slušalice do minimalno 30 USD popusta za samo rezervisanje Galaxy buds uređaja. Iako bi ovo mogao biti nagoveštaj onoga što dolazi u Unpacked-u, uštede bi se mogle primijeniti na starije Galaxy Watch ili Galaxy Buds modele.

Evo naše najbolje pretpostavke o tome šta Samsung možda planira, na osnovu curenja informacija i prethodnih lansiranja kompanije.

Moguća avgustovska najava

Samo Samsung zna kada će stići sljedeći Galaxy Watch. Ali kompanija ima istoriju lansiranja novih nosivih uređaja u avgustu zajedno sa drugim novim proizvodima. Na primjer, the Galaxy Watch 4 debitovao u avgustu prošle godine, dok je Galaxy Watch 3 stigao u avgustu 2020. Samsung je već lansirao Passel novih gadžeta u 2022, iz Galaxy S22 linija do jeftinijeg Galaxy S21 FEnovo laptopovi i tablete. Jedina stvar za koju još nismo čuli su pametni satovi, tako da postoji šansa da bi Samsung ovo sačuvao za svoj tipični avgustovski događaj Unpacked.

Brži punjač

Galaxy Watch 5 bi mogao doći sa bržim punjačem od 10 W, za razliku od punjača od 5 W koji je bio isporučen uz prethodne Samsung satove. Slika navodnog 10W Galaxy Watch 5 punjač pojavio se na SnoopyTech Twitter nalogu 1. avgusta (h/t BGR), i navodno može dostići 45% napunjenosti za 30 minuta.

Brže punjenje je postalo glavna karakteristika nekoliko pametnih satova, uključujući i na Apple Watch serija 7 i Fosil Gen 6. Ovo je od posebnog značaja jer su satovi takođe postali alati za praćenje sna, a ranije ove godine je Samsung debitovao Sleep Animals sistem za ocjenu kvaliteta sna dok nosite Galaxy Watch 4.

Veća baterija od Galaxy Watch 4

Jedan od nedostataka Galaxy Watch 4 je relativno kratko trajanje baterije, koje obično traje između jednog i dva dana. Postoji šansa da bi se to moglo promijeniti s Galaxy Watch 5. Tehnološki blog Sam Mobile tvrdi da je pronašao regulatornu dokumentaciju koja ukazuje da će Galaxy Watch 5 veličine 40 milimetara imati nešto veći kapacitet baterije od Galaxy Watch 4. Samsung je odbio komentarisati izveštaj.

Duže trajanje baterije učinilo bi Galaxy Watch 5 sposobnijim uređajem za praćenje sna, jer ga možda nećete morati puniti svake noći. To bi takođe pomoglo Samsungu da uhvati korak Fitbit u tom pogledu, budući da je Sense i Versa 3 satovi mogu trajati više dana sa jednim punjenjem. Trajanje baterije je bio jedan od najvećih nedostataka Galaxy Watch 4 tokom CNET-ovog testiranja, tako da bi poboljšanje bilo dobrodošla promjena.

Možda će vam moći izmjeriti temperaturu

Galaxy Watch 4 već može pratiti metrike poput sastava vašeg tijela, nivoa kiseonika u krvi i otkucaja srca. Samsung bi mogao unaprijediti svoje zdravstvene ambicije dodavanjem mogućnosti mjerenja tjelesne temperature na Galaxy Watch 5, navodi korejska novinska agencija ETNews. Izvještaj ne daje mnogo detalja, osim što se kaže da je Samsung “osmislio tehnologiju koja može mjeriti tjelesnu temperaturu što je preciznije moguće”. Samsung je odbio da komentariše izveštaj ETNewsa.

Ali analitičar TF International Securities Ming-Chi Kuo, koji je dobro poznat po svojim predviđanjima za Apple proizvode, bacio je sumnju na ovaj razvoj događaja. On je sugerirao da bi “ograničenja algoritama” mogla spriječiti Samsung da unese ovu funkciju u Galaxy Watch 5.

Senzor temperature nije novost za nosive uređaje. Oura’s Wellness prsten istog imena može mjeriti temperaturu s vašeg prsta kako bi otkrio promjene koje se mogu dogoditi u vašem tijelu. Fitbit uređaji kao što su Sense i Versa 3 takođe mogu detektovati temperaturu.

Oura wellness prsten pored telefona s pokrenutom aplikacijom

Ako Samsung ipak doda senzor temperature u svoj sljedeći pametni sat, to bi bio još jedan znak da su nosivi uređaji postali sveobuhvatni uređaji za zdravlje i dobrobit. Mjerenja poput mjerenja zasićenosti krvi kisikom sada su relativno uobičajena na nosivim uređajima Apple, Fitbit, Samsung i Garmin.

Samsung bi mogao odbaciti Classic model

Galaxy Watch 4 dolazi u standardnoj i klasičnoj verziji, ali to bi se moglo promijeniti sa Galaxy Watch 5. Umjesto toga, Samsung će lansirati Galaxy Watch 5 i Galaxy Watch 5 Pro, navodi Sam Mobile. Obični Galaxy Watch 5 će navodno doći u dvije veličine, dok bi Pro verzija mogla biti ograničena na jednu veličinu. Takođe nije jasno da li bi Samsung doneo rotirajući okvir Galaxy Watch 4 Classic na Galaxy Watch 5 ili 5 Pro, navodi se u izveštaju. Iako blog nije podijelio dodatne detalje o tome što konkretno možete očekivati ​​od Galaxy Watch 5 Pro, moguće je da bi novi brend mogao ukazivati ​​na značajno ažuriranje koje nije samo osvježenje.

Prominentni procuritelj Evan Blass je također sugerirao da će sljedeći Samsungov sat doći u standardnom i “profesionalnom” modelu. On je nove satove nazvao Galaxy Watch 5 i Watch 5 Pro kada je na tehničkom blogu 91Mobiles podijelio ono što tvrdi da su službeni prikazi uređaja.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic na lijevom zglobu osobe

Sličan dizajn kao Galaxy Watch 4

Očekuje se da će Galaxy Watch 5 imati kružni dizajn sličan Galaxy Watchu 4, prema curenjima iz Blassa i 91Mobiles. Blass je rekao da će Pro model biti dostupan u crnoj ili sivoj titanijumskoj boji, dok će Samsung navodno ponuditi širu liniju boja za standardnu ​​verziju. Curenje sa 91Mobiles prikazuje navodni Galaxy Watch 5 Pro u crnoj i titanijum sivoj boji i navodni Watch 5 u bijeloj, plavoj i crnoj boji.

Vjerovatno će pokretati Wear OS

Samsung još nije objavio nikakve detalje o svom sljedećem pametnom satu. Ali pošto Galaxy Watch 4 radi dalje Wear OS, čini se uvjerljivim da će i njegov nasljednik. Google i Samsung su sarađivali na razvoju novog Wear OS-a, što znači da je Samsung vjerovatno posvećen korištenju tog softvera za svoje buduće pametne satove. U izvještaju Sam Mobilea se također navodi da će sat imati novu verziju One UI, Samsungove prilagođene verzije Googleovog softvera za satove.

Samsung je bio prvi koji je lansirao pametni sat koji radi na Googleovom novom Wear OS-u. Ali krajolik će uskoro postati konkurentniji novi Wear OS Očekuje se da će stići na satovima drugih kompanija kao npr TicWatch, Fosil i Googleov brend Fitbit. Googleov Pixel Watch također će stići ove jeseni.

Čitaj više: Evo jedne funkcije koju bi Samsung mogao iskoristiti za jednostruki Apple

Šta želimo od Galaxy Watch 5

Duži vijek trajanja baterije i nove funkcije praćenja zdravlja uvijek su cijenjene. Ali ono što zaista želimo od Galaxy Watch 5 je softver koji ga čini potpunijim dijelom Googleovog ekosistema. Galaxy Watch 4 izgleda rastrgan između Googlea i Samsung. Da, ima trgovinu aplikacija Google Play i druge Google aplikacije. Ali proces podešavanja i praćenje zdravlja i dalje se uglavnom oslanjaju na Samsungove aplikacije.

Kompanija to u određenoj mjeri rješava putem dovođenje Google asistenta na svoj sat. Ali nadamo se da ćemo vidjeti bližu integraciju Googlea u sljedećoj verziji koja će zaista učiniti da se Galaxy Watch 5 osjeća kao vrhunski Android pametni sat.

Za više, pogledajte sve glasine koje smo čuli o Galaxy Z Flip 4 i Galaxy Z Fold 4. Plus, the najbolji pametni satovi koje možete kupiti ove godine i našu listu želja na preklopnom telefonu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *