Mobilni

Dish otvara prijave za svoju 5G uslugu uoči lansiranja u četvrtom kvartalu

Dish se priprema da lansira svoj odgovor na Verizon, AT&T i T-Mobile, a u četvrtak je započeo sljedeći korak u tom procesu lansiranjem web stranice Boost Infinite. Naglašavajući “moć tri mreže”, Dish je postavio stranicu za registraciju za one koji žele rani pristup svojoj novoj usluzi.

Nova ponuda bi trebala biti lansirana u četvrtom kvartalu ove godine, rekla je za CNET osoba upoznata s planovima kompanije. Bloomberg je prvi izvijestio o pokretanju stranice za registraciju Boost Infinite.

Sa novim brendom, Dish će početi nuditi postpaid bežičnu uslugu sličnu glavnim planovima koje nude konkurenti AT&T, Verizon i T-Mobile. Do sada je Dish uglavnom nudio bežičnu uslugu preko Boost Mobile, bivšeg prepaid operatera koji je bio u vlasništvu Sprinta, ali ga je izdvojila kompanija kada se spojio sa T-Mobileom 2020.

Kao dio tog sporazuma o spajanju, koji je djelomično posredovao od strane Ministarstva pravosuđa, Dish je dobio mogućnost da koristi T-Mobileovu 5G mrežu na sedam godina dok gradi vlastitu uslugu.

Prošle godine kompanija postigao dogovor sa AT&T da se omogući korisnicima Dish da koriste AT&T mrežu kada Dish je počeo nuditi vlastitu 5G uslugu u 120 gradova uključujući Las Vegas, Dallas i Nashville ranije ove godine. U lipnju je kompanija također postigla novi dogovor sa T-Mobileom da nastavi koristiti svoju mrežu.

Iako ne naziva AT&T i T-Mobile po imenu, boje odgovarajućih brendova su istaknute na Boost Infinite odredišnoj stranici. Cilj nove usluge je, prema riječima osobe upoznate s planovima Dish-a, omogućiti vam da se neprimetno povežete na najbolju mrežu koja je dostupna u vašem području, čak i ako ta mreža nije Dish-ova.

Ostaje nejasno koliko će Dish naplaćivati ​​uslugu na svojim Boost Infinite planovima. Kompanija je eksperimentisala sa raznim planovima za svoj Boost Mobile prepaid brend, uključujući nedavno dodavanje nove opcije neograničenog prenosa podataka za nove korisnike koja košta 25 dolara mesečno za jednu liniju.

“Boost Infinite je potpuno novi učesnik u bežičnom okruženju – nudi neograničenu, 5G uslugu po konkurentnoj cijeni. Omogućeno s mrežom mreža Dish, korisnici Boost Infinitea imaju pristup snazi ​​tri 5G mreže”, rekao je glasnogovornik Dish-a u izjavi.

Pored Boost Infinite-a, Dish će nastaviti da radi na njegovom vlastiti Project Genesis proizvodkoji je odvojen od Boost Infinitea i ranije je korišten za predstavljanje vlastite 5G mreže kompanije.

“Boost Infinite povezuje pretplatnike s najboljom od tri nacionalne 5G mreže uz konkurentne cijene”, dodaje glasnogovornik. „Projekt Genesis će ostati fokusiran na korisnike koji rano prihvate korisnike na odabranim tržištima koji žele iskusiti 5G mrežu budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *