Mobilni

AT&T će vratiti HBO Max na bežične planove

AT&T će vratiti HBO Max u svoje bežične planove. Poslije povlačenje usluge streaminga iz najskupljeg neograničenog plana u junu, telekom gigant i Warner Bros. Discovery objavili su da su postigli novi dogovor koji će omogućiti AT&T-u da ponudi HBO Max svojim korisnicima bežičnog i kućnog interneta.

“AT&T nastavlja biti važan partner i oduševljeni smo što će HBO Max nastaviti biti dio AT&T interneta i planova mobilnosti”, rekao je Scott Miller, izvršni potpredsjednik distribucije za Warner Bros. Discovery, u priopćenju za javnost. “Oduvijek nam je bio cilj pružiti neuporedivo zabavno iskustvo sa što je moguće više pretplatnika, a povratak HBO Max-a na AT&T planove osigurava da će još više ljudi imati pristup HBO Max-ovom vrhunskom i nagrađivanom sadržaju.”

Vijest dolazi skoro dva mjeseca nakon što je AT&T povukao HBO Max iz svog tadašnjeg vrhunskog Unlimited Elite plana. Kao dio svog restrukturiranja bežičnih planova, AT&T je u potpunosti odustao od Elite opcije. Umjesto toga, rebrendirao je svoj najskuplji neograničeni plan u Unlimited Premium i počeo nuditi 50 GB hotspot podataka (10 GB više nego što je Elite imao).

Oni koji već imaju Unlimited Elite, ili druge AT&T planove koji uključuju HBO, i dalje će moći nastaviti koristiti streaming uslugu čak i uz današnji novi ugovor.

Nejasno je kada će AT&T ponovo početi nuditi HBO Max sa svojim bežičnim planovima ili opcijama za kućni internet. Također ostaje da se vidi koja je verzija HBO Max-a u ponudi i hoće li AT&T proširiti paket na neograničene planove nižeg nivoa. AT&T je u paketu sa HBO Max-ovom uslugom bez oglasa od 15 dolara mjesečno uz Unlimited Elite plan, ali je uključio jeftiniji nivo HBO Max-a s oglasima s neograničenim planom koji nudi njegova Cricket prepaid usluga.

U saopćenju za javnost o sporazumu se navodi da novi ugovor daje AT&T-u “fleksibilnost u načinu na koji pruža uslugu korisnicima”.

Osim što se utvrđuje koja se verzija HBO Max-a nudi i s kojim planovima, slično nije odmah poznato šta bi se moglo dogoditi kada Warner Bros. Discovery kombinira HBO Max sa Discovery Plus. U četvrtak je objavljeno da je spajanje dva streaming servisa trebalo bi da se održi sledećeg leta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *