Mobilni

Appleov iPhone 14 datum izlaska mogao bi biti samo 1 mjesec

The iPhone 14 mlin glasina je bujao i prije iPhone 13 objavljeno je. Čuli smo dosta tračeva o novim iPhone-ima dizajn, Cijena i nove funkcije. Ali šta je sa datumom njegovog izlaska? Apple još nije objavio nikakve zvanične datume, ali možemo napraviti neke obrazovane nagađanja na osnovu iskustva tehnološkog giganta.

Apple ima tendenciju da predstavi svoje nove iPhone telefone prvog ili drugog utorka u septembru. Prošle godine, iPhone 13 serija zvanično je debitovala u utorak, 14. septembra, nakon čega su usledile pretprodaje koje su počele u petak, 17. septembra, a zatim su telefoni krenuli u prodaju sledećeg petka — 24. septembra. Za iPhone 14 ( neslužbeno ime), Apple bi mogao održati jesenji događaj u utorak, 6. septembra ili utorak, 13. septembra. Petak, 9. septembar ili petak, 16. septembar. Datumi objavljivanja iPhonea su obično sedmicu i po dana nakon Appleovih najava. Ponekad su datumi lansiranja razmaknuti za određene modele, posebno kada se predstavlja novi dizajn ili veličina. Stoga je moguće da će iPhone 14 linija imati više od jednog datuma izlaska.

Postoji i druga teorija koja se vrti okolo nekoliko godina. U 2018., CNET je duboko zaronio u vremensku liniju Apple događaja i izašao sa uvjerljivim Hipoteza o prazniku rada. Na osnovu kalendara za 2022., pravilo o Prazniku rada stavilo bi septembarski Apple događaj (i predstavljanje iPhonea 14) u srijedu, 7. septembra, s datumom izlaska u petak, 16. septembra. Međutim, predviđanje za praznik rada bilo je sedmica odmora za 2021 — i, zbog kašnjenja u vezi sa koronavirusom, otprilike mjesec dana pauze u 2020. Da budemo sigurni, zabilježeni su neki problemi u lancu opskrbe za iPhone 14 zbog kojih bi neka zabrinutost mogla potencijalno pomaknuti datum izlaska kasnije. Ali napomenuti Appleov analitičar Ming Chi Kuo je ugušio neke od tih strahova, rekavši da bi to trebalo imati samo “ograničen” uticaj, u Julska objava na Twitteru.

Za detaljniji pogled na glasine o iPhoneu, pogledajte sve glasine koje smo čuli o Appleovom iPhoneu 14 i naša priča o tome da li će ih biti sklopivi iPhone. Također, provjerite da li biste ove godine trebali nadograditi na iPhone 12 ili 13ako vas ne zanima iPhone 14 o kojem se pričalo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *