Mobilni

Android 13 je stigao na Google Pixel telefone

Android 13 je sada uživo, s najnovijim Googleovim operativnim sistemom koji će biti predstavljen u ponedjeljak na Pixel telefonima i uređajima. Ljudi sa Android uređaji Samsung, Asus, Motorola i drugi će morati da sačekaju do kasnije ove godine da dobiju ažuriranje.

Pixel linija uključuje telefoni, satovi i tablete napravio isključivo Google. Kompanija često objavljuje svoja ažuriranja vlastite Pixel uređaje prvo prije šireg izdanja drugim proizvođačima.

Android 13 je bio objavljeno u februaru i pregledan na Google I/O u maju. Dodaje alate za privatnost i sigurnost, uz poboljšanu razmjenu poruka RCS podrška, prostorni zvuk sa podržanim slušalicama i boljom integracijom između Chromebook-a, satova i drugih uređaja koji koriste Google operativni sistem. Android 13, poput ažuriranja Apple-ovog iOS-a, izlazi u godišnjim isječcima, dajući vlasnicima nove funkcije i više razloga za nadogradnju svojih telefona.

Vidi također: Android 13 stiže: sve funkcije za koje znamo do sada

Google-ova nauka o materijalu Vi bojama je više prisutna u Androidu 13. Postoje dodatne palete boja koje vlasnici Pixela mogu birati. Ove palete boja se automatski generišu na osnovu pozadine koju je telefon izabrao. Više ikona aplikacija također će se moći podudarati s odabranom paletom boja.

Druge manje promjene dizajna su napravljene na animacijama prilikom prolaska kroz menije kako bi stvari izgledale glađe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *