Mobilni

3 ponude koje smanjuju cijenu Samsung Galaxy Z Fold 4 na veličinu

Samsung je tokom ovog perioda predstavio svoju sledeću generaciju sklopivih telefona Otpakovani događaj srijeda i, dok je Galaxy Z Flip 4 je konkurentan po cijeni s drugim vodećim telefonima, hibridom tablet-telefona Galaxy Z Fold 4 zadržava početnu cijenu od ogromnih 1.800 dolara. S obzirom da možete kupiti oba najbolji pametni telefoni na tržištu za tu cijenu ovih dana, neki su se nadali da će ovogodišnji Fold biti malo niži.

Ali zapamtimo: Fold vam u osnovi daje stealth tablet uguran u pametni telefon. Sa dva puna ekrana (uključujući vrhunski sklopivi ekran), Fold legitimno naplaćuje veliku premiju, a još uvijek cilja na prve korisnike u svijetu.

Iako bi zadivljujući MSRP za Galaxy Z Fold 4 mogao biti dovoljan da odvrati one koji žele prvi put isprobati sklopivo u stilu knjige, evo stvari: niko ne mora platiti cijenu naljepnice zahvaljujući mnoštvu Ponude za Galaxy Z Fold 4 već dostupno uključujući zamjene, besplatan kredit, dodatni prostor za pohranu i pakete. (Preferite vitkije Z Flip 4 sklopivi? Imajte na umu da se primjenjuju gotovo sve iste ponude, od kojih bi neke mogle dovesti vaše troškove iz džepa bliže nuli.)

Ovo su tri najbolje ponude koje smo trenutno pronašli. Samo pazite da ne odgađate – mnoge od ovih ponuda će isteći 25. avgustdan prije nego što je Z Fold 4 stigao na police trgovina.

Samsung: Kupujte na izvoru

Jedna takva ponuda dolazi direktno od Samsunga, gdje možete postići čak 1.000 dolara popusta vaš Galaxy Z Fold 4 prednaručite tako što ćete zamijeniti svoj stari uređaj. To spušta cijenu uređaja na čak 800 dolara, što bi neki mogli smatrati standardnom cijenom vodećeg telefona, što vam efektivno preuzima komponentu tableta besplatno.

Prihvatljivi uređaji za punu vrijednost zamjene od 1.000 USD uključuju Galaxy Z Fold 3 prethodne generacije, Galaxy Z Fold 2 i Samsung Galaxy S22 Ultra 5G. Drugi noviji Samsung telefoni će vas zaraditi 900 dolara ili više, dok će iPhone modeli dobiti čak 705 dolara u vrijednosti za zamjenu. Čak i pokvareni telefoni bi trebali da vam donesu čak 300 dolara popusta – nije loše ako imate telefon sa razbijenim ekranom koji skuplja prašinu u fioci.

Također ćete imati koristi od besplatne nadogradnje prostora za pohranu, besplatne torbice i S Pen, do 300 USD kredita za Samsung i besplatnih ograničenih pretplata na Spotify, YouTube Premium, SiriusXM i OneDrive.

Osim toga, Samsung nudi do 30% uštede u paketu kada naručite svoj Galaxy Z Fold 4 u pretprodaji zajedno sa njegovim nedavno lansiranim Galaxy Buds 2 Pro slušalice i Galaxy Watch 5 nosivi uređaji, a da ne spominjemo dodatne popuste za hitne službe, vojne ili obrazovne korisnike.

Želite da napunite ovu ponudu? Rakuten trenutno nudi članove do 12% povrata gotovine na Samsung proizvodima.

AT&T: Najbolja ponuda operatera

Ako više volite da se dogovorite s operaterom, AT&T ima slično atraktivna ponuda za zamjenu uz do 1000 USD popusta na Galaxy Z Fold 4. Da biste ispunili uslove za uštedu, koja se primjenjuje kao kredit za mjesečne račune, sve što trebate učiniti je unaprijed naručiti svoj Galaxy Z Fold 4 na neograničenom planu i trgovati pametnim telefonom koji ispunjava uslove u roku od 30 dana aktivacije.

Evo ključa: u ovom slučaju, AT&T-ovo tumačenje “prihvatljiva trgovina” je prilično liberalan. Na listi su desetine modela, sve do iPhone SE. A ako se radi o starijem Galaxy modelu, prihvatit će ga u bilo kojem stanju, tako da ne morate brinuti o slanju starog ili uređaj za premlaćivanje.

AT&T također nudi 512GB po cijeni od 256GB tokom ove faze prednarudžbe, a dobićete i besplatnu kutiju. Glavni nedostatak promocije AT&T-a je taj što zahtijeva prijavu za dugotrajnu obavezu od 36 mjeseci.

Nemate telefon za zamjenu? T-Mobile je još uvijek nudi popust od 1.000 dolara Galaxy Z Fold putem kredita za 36 mjesečnih računa kada aktivirate liniju na njegovom Magenta Max planu. Alternativno, još uvijek možete dobiti 500 USD popusta na manji plan s novom linijom ili zamjenom. I, pogađate, T-Mobile kupcima daje isti dodatak za skladištenje i besplatno kućište koje ste vidjeli drugdje.

Eli Blumenthal iz CNET-a doprinio je ovoj priči.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *