Kompjuter

Satechi USB-C Slim Dock za 24-inčni iMac pregled: dodatak koji najviše voli Mac-A

Trenutni vodeći Apple all-in-one desktop je 24-inčni M1 iMac. To je odlično ažuriranje iMac linije u smislu stila, dizajna i snage, ali također ostavlja malo fleksibilnosti za portove i veze. iMac uključuje dva ili četiri USB-C porta ovisno o konfiguraciji. Čak i kod verzije sa četiri porta, samo dva su Thunderbolt (brži prijenos) porta.

Da, lako je spojiti USB-C priključnu stanicu s dodatnim portovima, ali dodavanje jednostavne kutije povezane s ključem razbija čistu simetriju dizajna iMac-a. Mora postojati bolji način. A prema proizvođaču dodatne opreme Satechi, to je Satechi USB-C Slim Dock.

Sviđa mi se

 • Odgovara izgledu i osjećaju iMac-a
 • Uključuje podršku za M.2 i SD karticu
 • Odlična integracija sa iMac nogom

Ne sviđa mi se

 • Skupo za USB-C priključnu stanicu
 • Samo dvije opcije boja
 • Ne podržava video izlaz

Čitaj više: Apple iMac 24-inčni pregled

Ova dodatna priključna stanica uključuje USB-A i USB-C portove, plus utore za mikro i SD kartice standardne veličine i interni slot za M.2 disk za pohranu. Evo kompletnog raščlanjavanja:

 • 1 Upstream port Type-C
 • 2 USB 2.0 porta (480Mbps)
 • 1 mikro SD utor (UHS-I)
 • 1 utor za SD karticu (UHS-I)
 • 1 USB-A (10Gbps, samo podaci)
 • 1 M.2 SSD utor
 • 1 USB-C (10Gbps, samo podaci)

To je razumna kolekcija portova, ali samo po sebi to nije ono za što bi bilo ko platio 149 dolara. Ono što Satechi dock čini potencijalno vrijednim tako velike investicije je to što je dizajnirano da se neprimjetno uklopi u iMac, stapajući se kao da je dio originalnog hardvera. Ja bih to nazvao dizajnom nalik Macu.

Aluminijumsko kućište je usklađeno po boji sa plavim i srebrnim iMac računarima, a na dnu ima izrez koji savršeno prelazi preko metalne stope iMac-a od 24 inča. Samo gurnite priključnu stanicu preko stopala i izgledat će kao ugrađeni dio sistema — ako imate plavi ili srebrni iMac. Imam narandžastu, tako da je tu kontrast koji nije neprivlačan.

Ipak, više bih volio da ovaj proizvod bude dostupan u svakoj iMac boji, posebno s obzirom na visoku cijenu.

Priključna stanica širine 11 inča također ima isti otisak kao iMac-ova tastatura usklađene u boji, tako da može stajati na vrhu priključne/podnožne kombinacije kada se ne koristi, što je dobar dio za rasterećenje.

Ovisno o vašim radnim potrebama ili signalnom lancu opreme, slabosti pristaništa se možda nikada neće pojaviti ili bi mogle biti kršenje dogovora. Portovi ne daju video izlaz, a Satechi kaže da USB-A portovi ne podržavaju punjenje, iako su moj iPhone punili sasvim dobro. Također morate pojesti jedan od USB-C portova na stražnjoj strani iMac-a da biste ga povezali.

Satechi USB-C Slim Dock za iMac

Jedna od najvećih pobjeda za mene je uključivanje internog M.2 slota za disk, kojem se pristupa preko ploče na dnu priključne stanice. Satechi kaže da podržava brzine do 10Gbps i kapacitete do 2TB. To je vrijedno jer iMac počinje sa 256 GB prostora za pohranu, a nadogradnja na 2TB je dodatnih 800 USD. u međuvremenu, možete pokupiti 2TB M.2 disk za oko 200 dolara.

Moje druge omiljene karakteristike su utori za SD i microSD kartice. Ove kartice se više ne naviknu na tonu od strane svakodnevnih web surfera, ali fotografi i drugi kreativni tipovi ih i dalje koriste, a igrači ih koriste za Nintendo Switch i Valve Steam Deck. Koristim ih za prijenos datoteka na 3D štampač, jer mnogim 3D štampačima nedostaje Wi-Fi i umjesto toga koriste SD ili microSD kartice pune veličine.

Čitaj više: Najbolji 3D štampač za 2022

Satechi USB-C Slim Dock ne radi sve, dolazi samo u nekoliko boja i košta 149 dolara. I ti može pronaći savršeno servisna USB-C čvorišta za 50 do 100 dolara. Ali ako volite ideju da se priključna stanica savršeno spaja s tijelom iMac-a, ili vam posebno treba SD kartica ili M.2 pogon, vidim da to opravdava cijenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.