Kompjuter

Razer DeathAdder V3 Pro gejming miš dobija redizajn, 4.000Hz opcija glasanja

Razer’s ostalo esports gaming miš, linija DeathAdder, slijedi stopama kompanije Viper V2 Pro za mnoga ažuriranja bežične mreže DeathAdder V3 Pro. Cijena V3 Pro čak raste sa 130 dolara za V2 Pro da bi se izjednačila sa Viper-om na 150 dolara. Dostupan je danas. Njegov partner za lansiranje, the HyperPolling bežični ključpotencijalno otvara novi teren u brzini za profesionalce kojima je to potrebno.

DeathAdder ažuriranja se kreću od prelaska na isti senzor Focus Pro 30K (precizniji je i podržava širi raspon površina) do zgušnjavanja njegove sredine radi boljeg pozicioniranja dlana, do unošenja sličnih promjena za smanjenje težine i produženje trajanja baterije.

Uprkos sličnostima, DeathAdder ostaje Razerov model srednje veličine. Razer je skinuo oko 25 grama svoje težine, spustivši ga na 63 grama uklanjanjem hvataljki (pretrezana traka za držanje dolazi s njom), odbacivši Chroma, spustivši se na šest dugmadi sa osam (pet programabilnih, plus kombinovani prekidač za napajanje i DPI). ) i izbacivanje Bluetooth-a.

Ostale promjene dizajna uključuju da linije izgledaju ambidekstralno, sa manje izraženim krivinama, iako je i dalje desnoruki miš. Lijevi bočni gumbi su nešto viši u malo ravnijem luku; točkić miša je nešto viši (zahvaljujući debljem kućištu); tu je nova izbočina na koju možete nasloniti domali prst; i što je najvidljivije, podijeliti lijevo i desno dugme ažurirano najnovijom generacijom optičkih prekidača kompanije sa starim unibody dizajnom. A sada postoji i bijela opcija.

U vezi sa lansiranjem DeathAdder V3 Pro, Razer takođe debituje HyperPolling bežični ključ. U ovom slučaju, “hiper” znači ispitivanje od 4000 Hz, ili skeniranje za kretanje miša svakih 0,25 ms. Miš se isporučuje sa postojećim ključem za više uređaja od 1000Hz; HyperPolling dongle je opcija za nadogradnju za 30 USD. (Moći ćete ga naručiti u pretprodaji za 165 USD na Razer-ovoj stranici.)

Iako viša stopa glasanja ima nekog smisla, postoje nedostaci ako vam apsolutno nije potrebna mala izbočina u odzivu. Jedna od velikih je to što smanjuje trajanje baterije sa 90 sati na 1.000 Hz na 24 sata na 4.000 Hz. A ako vam treba još više fluidnosti, uvijek je tu žičani Viper 8K na 8000 Hz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *