Kompjuter

Najbolji Android tablet za 2022

Da se razumijemo, Appleov iPad je najbolji tablet na svijetu. I zato što Android tablete imaju ograničene marke, modele, pa čak i proizvođače, lako ih je potpuno preskočiti. Međutim, nisu svi ljubitelji iPadOS-a i neke od najboljih Android tableta svakako vrijedi razmotriti, posebno za njih Samsung Galaxy uređaj vlasnici.

Najbolji Android tableti mogu zadovoljiti sve slučajne ili profesionalne potrebe, bilo da ste zainteresirani za igranje igara, crtanje ili obradu teksta. Neki čak rade sa touchpadom ili mišem. A ako ste već uložili u Android operativni sistem i ekosistem Android aplikacija, ima još više smisla.

Dakle, ako tražite jeftin tablet za medijsku potrošnju ili premium tablet koji će vam poslužiti laptop zamjena, evo naših izbora za najbolje tablete koji koriste Android operativni sistem. Povremeno ažuriramo ovu listu, pa nastavite provjeravati.

David Carnoy/CNET

Amazon je prešao dug put od prvog Kindle Fire tableta. Amazon Fire HD 10 je najveći Amazonov tablet sa ekranom od 10 inča i snažnim zvučnicima. Baš kao i njegov manji brat od 8 inča, Fire HD 8, tablet je prepun pogodnosti za Prime pretplatnike što olakšava članovima da strimuju i preuzimaju filmove, TV emisije i igre. Amazonovi Fire tableti ne koriste čistu verziju Androida, već umjesto toga Amazonov Android baziran Fire operativni sistem, koji preuzima aplikacije iz Amazon App Store-a. I dalje možete preuzimati aplikacije sa Google Playa, ali ćete morati sami da instalirate trgovinu – što znači da entuzijasti igara imaju pristup svim svojim omiljenim mobilnim igrama za odlično iskustvo igranja tableta. Također, ovo je vjerovatno najbliža stvar koju imamo jeftinom tabletu na ovoj listi najboljih Android tableta.

Pročitajte našu recenziju Amazon Fire HD 10.

Primate obavještenja o cijenama za Amazon Fire HD 10 (2021)

Josh Goldman/CNET

Samsung Galaxy Tab S8 Plus tablet bi mogao biti u sredini tab S8 linije, ali je naš najbolji izbor. 12,4-inčni AMOLED ekran je svetao sa odličnim bojama. Odlične je veličine za zabavu i igre, dok je dovoljno velik za lagane produktivne zadatke i još uvijek dovoljno mali za putovanja. Ažuriranja Samsungovog DeX softvera čak čine Tab S8 mogućom zamjenom za laptop, omogućavajući vam da se povežete s mišem, pa čak i sa eksternim ekranom. Poklopac za tastaturu nije uključen, ali jedna od Samsungovih fantastičnih S olovaka jeste, tako da možete koristiti veliki ekran za pravljenje bilješki i kreiranje sadržaja odmah iz kutije.

Pročitajte našu recenziju Samsung Galaxy Tab S8 Plus.

Primate obavještenja o cijenama za Samsung Galaxy Tab S8 Plus (ružičasto zlato, 128GB)

Joseph Kaminski

Uprkos pristupačnijoj ceni od 530 USD (ili manje) u poređenju sa Tab S7 Plus od 850 USD, Galaxy Tab S7 FE zadržava vrhunski osećaj. S7 FE je iste veličine kao Plus, sa aluminijumskim kućištem od 1,3 funte i tankim okvirima oko 12,4-inčnog ekrana koji ima rezoluciju 2,560×1,600 piksela. Samsung je pažljivo smanjio karakteristike Plus-a, kao što je prelazak sa četiri stereo zvučnika na dva i prelazak sa AMOLED ekrana na LCD ekran. Rezultat je Android tablet sa velikim ekranom koji i dalje dobro radi i ima vrhunski izgled i osjećaj za znatno manje novca.

Primate obavještenja o cijenama za Samsung Galaxy Tab S7 FE

Tyler Lizenby/CNET

Lenovo Smart Tab P10 kombinuje tablet i pametni ekran u jedan 10-inčni uređaj. Ovaj Lenovo tablet dolazi sa Android Oreo, prednjom i zadnjom kamerom, skenerom otiska prsta i Qualcomm Snapdragon 450 procesorom. Kada ga postavite na baznu stanicu, Lenovo Tab postaje pametan ekran koji je sličan Amazon Echo Showu.

Pročitajte više o Lenovo Smart Tab P10.

Primate obaveštenja o cenama za Lenovo Smart Tab P10 sa Amazon Alexa ZA44 – tablet – Android 8.1 (Oreo) – 64 GB – 10,1″ – sa Lenovo Smart Dock-om

Leave a Reply

Your email address will not be published.