Kompjuter

Moje omiljene sprave za povratak u školu ispod 100 dolara na Amazonu

Ljeto se bliži kraju i vrijeme je za povratak u školu. Ali to može biti nešto čemu se više veselite nego da se plašite, s nizom kul tehnoloških naprava koje su vam na raspolaganju koje će vam učiniti život malo boljim. Svi ovi povoljni nalazi su ispod 100 dolara i lično sam testirao i provjerio sve ove artikle kako bih bio siguran da vrijede vaš teško zarađeni novac.

Samsers

Kada dođe inspiracija, ali vaš laptop nije na dohvat ruke, izvucite ovu sklopivu Bluetooth tastaturu. Kompatibilan je sa iOS-om, Androidom i PC-jem, i samo je nešto širi od telefona kao što je Galaxy S22 Ultra, tako da je super prenosiv. Ova tastatura se čini prirodnim za kucanje i samo je stidljiva od pune QWERTY veličine, tako da je prirodno kucati bez previše napora. Takođe dolazi sa zasebnim postoljem za telefon ili tablet tako da možete držati uređaj uspravno dok kucate. Punjiva baterija traje 48 sati.

iSwift

Ovaj prenosivi sto šest u jednom pretvara se iz blok za pisanje u držač za tablet ili laptop sa tri različita izgleda. Ali ne staje tu, takođe se pretvara u mini stojeći sto ili sto za krilo koji možete koristiti dok radite iz kreveta (ili kauča). Drži do 44 funte, tako da će definitivno biti dovoljno jak čak i za vaše najteže tehničke predmete ili veliku hrpu knjiga. Ugrađeni su magneti tako da svaka konfiguracija čvrsto stoji na svom mjestu, plus torbica za nošenje. Naravno, nije super jeftin za 90 dolara, ali se isplati zbog toga koliko brzo i lako pretvara skoro svaku površinu u radni sto.

Samsung

Do sada znate da biste zaista trebali napraviti sigurnosnu kopiju svojih podataka, tako da je eksterni disk neophodan za svakoga ko ima digitalne datoteke. Samsung T7 Touch prenosivi SSD ima ugrađeni skener otiska prsta za provjeru autentičnosti, tako da radoznale oči ne mogu vidjeti vaše datoteke. Ova verzija ima kapacitet od 500 GB, ali postoje verzije od 1TB za malo više. Pogodan je zbog svoje veličine, fleksibilnosti (radi na PC-u, Mac-u i Androidu) i podržava USB 3.2 za brzi prijenos podataka.

Rocketbook

Nikada više nećete ostati bez papira uz Rocketbook Core notebook za višekratnu upotrebu i Pilot olovku. Pišite do mile volje, a zatim otvorite prateću aplikaciju Rocketbook na svom telefonu. Snimite stranicu kamerom svog uređaja, a zatim je e-poštom sebi ili otpremite na Google Drive, Evernote, Dropbox, Slack, One Note i druge kako biste svoje bilješke zaštitili.

Zatim kada budete spremni da pređete sa matematike na čas istorije, samo obrišite mastilo sa malo vode na priloženoj mekoj krpi. Sačekajte da se stranice osuše i možete ponovo i ponovo koristiti svesku.

Plus

Govoreći o papiru, ponekad se jednostavno ne može zaobići pravi posao. Još uvijek možete biti malo ekološki osviješteniji s ovom klamericom bez spajalica kako biste osigurali sve vaše važne stranice zajedno. Nisam imao pojma da ovo postoji do prije nekoliko sedmica i iskreno mijenja igru. Nema više lova na spajalice, samo sakupite svoje stranice i ovaj uređaj probuši malu rupu da ih sve poveže.

Govee

Na Amazonu postoji mnogo pametnih lampi, ali razlog zašto sam odabrao ovu verziju od Govee-a je taj što ima 16 miliona boja, kontrole gumba na vrhu i podršku za aplikacije. Možete birati između nevjerovatnog niza stilova osvjetljenja kako bi svjetlo izgledalo kao retro lampa od lave ili vas probudilo efektom izlaska sunca kako biste olakšali svoj dan. Također dolazi s podesivim temperaturama boja za bijelo svjetlo, što je odlično ako želite da vam pravi društvo iz dana u noć.

Tu je i ugrađen mikrofon za sinhronizaciju svjetlosnih efekata muzike koja se pušta u blizini, a nudi podršku za glasovnu kontrolu Alexa i Google Assistant-a.

Onanoff

Lista za povratak u školu ne bi bila potpuna bez slušalica, ali ove su posebno za djecu. Buddyphones Cosmos Plus slušalice dolaze u nizu boja i dizajna, ali što je još važnije, ograničavaju jačinu zvuka, sa tri različita nivoa na 75, 85 i 94dB, tako da mogu ići između različitih starosnih grupa od mališana do tinejdžera. Takođe imaju aktivno poništavanje buke poput skupljih slušalica namenjenih odraslima. Baterija traje 24 sata sa punjenjem i možete ih koristiti bez ikakvog napajanja u slušalicama.

Kvalitet zvuka je iznenađujuće dobar za cijenu, a poništavanje buke je stvarno dobro za novac. Naravno, neće zamijeniti vaše Sony XM5s ili AirPods Max, ali će rasti s vašom djecom od male djece do tinejdžerskih godina uz tvrdu torbicu za nošenje, audio kabel i odvojivi mikrofon.

Morphee

Ponekad jednostavno morate pobjeći od ekrana i nema važnijeg vremena za to nego noću. Morphee uređaj za meditaciju izgleda kao steampunk sat, ali to je zapravo niskotehnološki način da sebi ili svom djetetu olakšate san. Okrenite prvi točkić da odaberete način rada poput muzike, zvukova prirode ili vođene meditacije. Drugo biranje bira jednu od osam sesija, a zadnje biranje traje (8-20 minuta).

Dolazi sa ugrađenim zvučnikom i 3,5 mm audio utičnicom za slušalice, s izborom muškog ili ženskog glasa da vas uljuljka u bolje drijemanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *