Kompjuter

Apple će isporučiti 1,5 miliona AR/VR slušalica 2023. po cijeni od 2.000 dolara, kaže analitičar

Apple i dalje šuti o tome glasine AR/VR slušaliceali iPhone proizvođač planira da isporuči 1,5 miliona jedinica uređaja za montiranje na lice 2023. po cijeni do 2.000 dolara, prema Appleovom analitičaru Ming-Chi Kuou, kako je ranije objavljeno Sunday MacRumors.

Apple će najaviti svoje slušalice tokom događaja u januaru 2023. i da je kompanija već predstavila uređaj članovima odbora, rekao je Kuo. Ovo bi moglo sugerirati da se slušalice približavaju završnoj fazi razvoja.

Apple nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Appleov potencijalni ulazak na tržište virtuelne stvarnosti je “skupi, nišni prethodnik” koji treba da pripremi tehnološkog giganta za eventualne slušalice sa proširenom stvarnošću, prema Bloombergovom Marku Gurmanu. Ovaj prvi prodor u VR mogao bi pomoći programerima i posvećenim potrošačima da se naviknu na Appleove slušalice.

Apple slušalice bi išle protiv Meta potraga 2 i Sony PlayStation VR 2, iako po znatno višoj cijeni. Čak i tada, slušalice imaju skromna prodajna očekivanja s obzirom na cijenu, s godišnjom prodajom od nešto više od 180.000, prema Bloombergu.

Glasine sugeriraju da će Apple VR slušalice imati 8K ekrane, kamere za praćenje očiju, vanjske kamere za iskustvo miješane stvarnosti i Appleov M1 računarski procesor, poput onog pronađenog 2020. MacBook Air i prošlogodišnji MacBook Pro.

Čitaj više: Apple AR, VR slušalice za prikaz sadržaja holivudskih reditelja, piše Report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *