Kompjuter

3 načina za štampanje sa vašeg iPad-a

Bez obzira koliko se trudili da to izbjegnete, pogotovo ako ste jedan od mnogih ljudi koji koriste svoj iPad za posao ili školu, na kraju ćete poželjeti nešto odštampati. Srećom, situacija sa štampanjem iPada je mnogo bolja nego što je bila. Sistem AirPrint koji je dizajnirao Apple, radi ako imate pravi štampač – ali čak i ako ga nemate, imamo nekoliko rešenja.

Čitaj više: Najbolji iPad za 2021

AirPrint

Najlakši način za ispis sa bilo kojeg iOS uređaja, uključujući iPad, je korištenje pisača koji podržava AirPrint. AirPrint je tehnologija koju proizvođači štampača mogu da integrišu u svoje uređaje, tako da ne morate da instalirate dodatne drajvere da bi vaš iPad „razgovarao“ sa štampačem.

Danas su mnogi štampači spremni za AirPrint. Da biste provjerili imate li AirPrint pisač ili da biste ga pronašli za kupovinu, pogledajte Appleovu listu ovdje. Za ispis dokumenta, web stranice, e-pošte ili bilo čega drugog sa svog iPada, učinite sljedeće:

1. Povežite svoj iPad i štampač na istu Wi-Fi mrežu.

2. Pronađite dokument, web stranicu ili e-poštu koju želite odštampati.

3. Kliknite na dugme za deljenje (obično na vrhu ili dnu ekrana) i izaberite Print.

4. Trebalo bi da se pojavi naziv štampača. Ako imate više od jednog AirPrint štampača na mreži, izaberite željeni sa liste koja se pojavi.

AirPrint alternative

Postoji nekoliko softvera i opcija zasnovanih na oblaku ako nemate AirPrint štampač na mreži. Google Cloud Print je ugašen prošle godine, ali Printopia je popularna alternativa aplikaciji koja još uvijek radi. Instalirajte softver na vašem MacOS računaru i on vam omogućava da štampate preko Wi-Fi mreže koristeći vaš Mac kao posrednik, usmeravajući datoteku sa iPad-a na štampač. Zgodna stvar je što za iPad nije potreban softver – samo instalirajte MacOS softver i odaberite svoj štampač za dijeljenje tokom procesa postavljanja.

Čitaj više: Uz dva nova modela, koji iPad biste trebali kupiti sada?

img7261.jpg

Postoje i drugi programi koji postižu istu stvar, ali ovo je onaj koji smo uspješno testirali u našoj laboratoriji. Besplatno je isprobati i kupiti 20 dolara.

Čitaj više: Najbolji štampači 2021

Vlasnička aplikacija proizvođača

Ako vaš pisač ne podržava AirPrint ili želite veću kontrolu, provjerite ima li vaš pisač vlastitu iOS aplikaciju. Brendovi kao što su HP i Lexmark imaju samostalne aplikacije koje vam omogućavaju da štampate direktno sa vašeg iPad-a ili iPhone-a. HP je HP Smart aplikacija; Brother ima Brother Mobile Connect; Canon-ova je Canon Print Inkjet aplikacija; a Epson je Epson iPrint. Imajte na umu da iako je ovaj vodič prvenstveno namijenjen iPad korisnicima, ove aplikacije će raditi i s drugim iOS uređajima kao što je iPhone.

print-from-ipad-how-to-53.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *