Igre

Zelda: Breath of the Wild 2 se zove ‘Tears of the Kingdom’, lansira se 12. maja

Nintendo je objavio novi trejler za predstojeći nastavak Dah divljine, sada zvanično pod nazivom Legenda o Zeldi: Suze kraljevstva. Igra će biti lansirana za Nintendo Switch 12. maja 2023.

Iako kratak, trejler nudi pogled na neke nove snimke igranja, prikazujući nekoliko novih moći koje će Link moći koristiti u nadolazećoj igri. Cijeli video možete pogledati u nastavku.

Nastavak Breath of the Wild je prvi put otkriven tokom E3 2019, a prvobitno je planirano da se pokrene 2022. Ranije ove godine, međutim, Nintendo je najavio da odgađa igru ​​na proljeće 2023. kako bi timu dao dodatno vrijeme za razvoj.

“Ranije smo najavili da nam je cilj izdanje ove igre 2022. Međutim, odlučili smo malo produžiti vrijeme razvoja i promijeniti izdanje na proljeće 2023.”, rekao je producent serije Zelda Eiji Aonuma u video poruci. “Za one od vas koji su se radovali izdanju ove godine, izvinjavamo se.”

Iako je Nintendo rijetko objavljivao direktne nastavke Zelda igara u prošlosti, Aonuma je ranije objasnio da je poticaj iza Tears of the Kingdom bogatstvo ideja do kojih je razvojni tim došao kada je napravio DLC za prvu igru.

„Kada smo objavili DLC za Breath of the Wild, shvatili smo da je ovo odličan način da dodamo više elemenata u isti svijet“, rekao je Aonuma. “Ali kada je riječ o tehničkim stvarima, DLC su prilično podaci – dodajete podatke već postojećem naslovu. I tako, kada smo htjeli dodati veće promjene, DLC nije dovoljan, i zato smo mislili da bi mogao biti nastavak bilo bi dobro.”

Originalni Breath of the Wild lansiran je zajedno sa Nintendo Switchom u martu 2017. godine i postao je jedna od kritički i komercijalno najuspješnijih igara u franšizi, prodavši se u više od 26 miliona primjeraka.

Više vijesti o Nintendo Directu

Leave a Reply

Your email address will not be published.