Igre

Xenoblade Chronicles 3 DLC vodič: Cijena propusnice za proširenje, novi sadržaj i još mnogo toga

Kao i njegovi prethodnici, Xenoblade Chronicles 3 za Nintendo Switch je mesna avantura, a Nintendo će je još više proširiti s Expansion Passom za igru. Igrači koji kupe propusnicu će dobiti dodatne talase sadržaja za igru ​​u narednih nekoliko mjeseci, uključujući nove zadatke i likove.

Evo svega što trebate znati o Expansion Pass.

Cijena propusnice za proširenje

Xenoblade Chronicles 3 Expansion Pass se može kupiti putem Nintendo eShop-a. Propusnica košta 30 dolara i dat će vam četiri vala dodatnog sadržaja za osnovnu igru ​​kako budu objavljeni tijekom sljedeće godine.

Novi sadržaj

Kao što je spomenuto, četiri talasa DLC-a će biti objavljena za Xenoblade Chronicles 3 do kraja 2023. Svaki talas će uvesti niz novih karakteristika i sadržaja u igru, uključujući nove likove heroja, zadatke u pričama i bonus stavke.

U nastavku možete vidjeti šta svaki val DLC-a uključuje:

Talas 1 – 29. jul

  • Različite varijacije boja odjeće za svaki lik
  • Paket korisnih stvari

Talas 2 – TBA

  • Challenge Battle mod sa teškim neprijateljima
  • Novi lik heroja i povezane misije
  • Nova odjeća likova

Talas 3 – TBA

  • Challenge Battle mod sa teškim neprijateljima
  • Novi lik heroja i povezane misije
  • Nova odjeća likova

Talas 4 – TBA

  • Novi originalni scenarij priče

Iako Nintendo još nije objavio nikakve detalje o novom scenariju priče koji dolazi u Waveu 4, programer serije Monolith Soft zadirkivao je u intervjuu da će po veličini i obimu biti sličan Torna: The Golden Country DLC-u objavljenom za Xenoblade Chronicles 2.

Kako zatražiti svoj Expansion Pass sadržaj

Kada DLC bude dostupan, morat ćete pokrenuti igru ​​da biste primili sadržaj. Pritisnite dugme X da biste otvorili ekran menija, a zatim se pomerite prema dole i izaberite “Expansion Pass”. Iz ovog menija izaberite DLC paket i pritisnite dugme Y da biste primili njegov sadržaj.

Xenoblade Chronicles 3 je lansiran za Nintendo Switch 29. jula. Ako tek počinjete sa igrom, svakako pogledajte našu objašnjavač borbenog sistema za detaljan pregled umjetnosti, kombinacija i druge borbene mehanike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *