Igre

Većina pretplatnika Netflixa navodno nije isprobala njegove video igre

Netflix planira proširiti katalog mobilnih igara koje je lansirao u novembru, ali se malo Netflix pretplatnika navodno slaže.

Netflix ima više od 20 mobilnih igara za iOS i Android korisnike i planira povećati svoju ponudu na 50 igara do kraja godine, navodi CNBC. Do sada, manje od 1% od 221 miliona Netflixovih pretplatnika navodno igra te igre na striming servisu na dnevnoj bazi. Netflix igre su preuzete 23,3 miliona puta i u prosjeku imaju 1,7 miliona igrača svaki dan, izvijestio je CNBC, pozivajući se na podatke kompanije za analizu aplikacija Apptopia.

Poređenja radi, popularne mobilne igre kao što su Subway Surfers, Roblox i Među nama svaki ima preko 100 miliona preuzimanja, prema Apptopia.

Netflixov katalog trenutno sadrži igre kao što su Stranger Things: 1984, 12 Minutes i spinove na klasičnim mobilnim igrama kao što su Shooting Hoops, Bowling Ballers i Card Blast. Netflix navodno dodaje igre različitih žanrova i serija, uključujući Queen’s Gambit Chess.

Netflix nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar. Prošle godine, glavni operativni direktor Greg Peter rekao je da Netflix planira eksperimentirati s igricama i isprobati gomilu stvari, ali je dodao da će dugoročna nagrada biti mogućnost stvaranja “svojstava koja su povezana sa svemirima, likovima, priče koje gradimo.”

Netflix je punom parom ispred metoda za generiranje novih prihoda i zadržavanje pažnje ljudi. U svom poslednjem kvartalu, Netflix je izgubio skoro milion pretplatnika od aprila do juna.

Čitaj više: Najbolje Sci-Fi TV emisije na Netflixu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *