Igre

Upoznajte Kiriko, prvog Overwatchovog heroja podrške u 3 godine

Upoznajte Overwatchovog najnovijeg heroja, Kiriko. Da, djevojka duha lisice o kojoj se pričalo je stvarna i samo nekoliko sedmica nas dijeli od toga da je isprobamo. Igrači Overwatch koji se vraćaju odmah će otključati Kiriko (kao i nove heroje Sojourn i Junker Queen), dok je novi igrači mogu otključati putem sezonska borbena propusnica. Kiriko je prvi novi heroj u igri podrške od kada je Baptiste lansiran u martu 2019. i jedva čekam da je testiram u igri.

Tražite lore drops? Kiriko ima bliske veze sa mapom Deathmatch igre Kanezaka i herojima Genjijem i Hanzom. Kirkova majka — majstor nindža — trenirala je i Genjija i Hanza, a uz njih je trenirala i mlada Kiriko. Sada Kiriko kombinuje svoju obuku nindža sa zaštitnim i lekovitim sposobnostima koje je naučila od svoje bake.

Kiriko se gotovo čini kao da je napravljena u laboratoriji da se dopadne igračima. Volite da igrate podršku? Izvoli. Volite li nindže? Ta-da. Lisice? Tvoj krajnji je lisica. I, iskreno, ta laboratorijska formula radi.

Evo šta trebate znati o svom novom Overwatch glavnom (samo nemojte reći Junker Queenu).

Koji je Kirikov datum izlaska?

Kiriko će biti dostupan u Overwatch 2 sezoni 1 borbenoj propusnici, počevši od 4. oktobra, kada Blizzard lansira besplatnu igru. Ona je prvi novi heroj podrške u posljednjih nekoliko godina, ali ona je i prvi Overwatch heroj ikada koji mora biti otključan. Igrači mogu otključati Kiriko na 55. nivou besplatne borbene propusnice, ali svako sa premium borbenom propusnicom (uključen u plaćeni Watchpoint Pack) će odmah otključati pristup.

Igrači koji se vraćaju takođe će imati trenutni pristup preuzimanjem besplatnog Founder’s Pack-a, ali novi heroji neće biti dostupni za igranje u takmičarskim modovima nekoliko sedmica na početku sezone. Tačna konkurentna dostupnost još nije objavljena.

Duh plave lisice skače ispred Kirika

Koje su Kirikove sposobnosti?

Na osnovu videa za ažuriranje programera, Kiriko izgleda kao heroj visoke mobilnosti koji nagrađuje precizan cilj i vrijeme.

  • Primarna vatra: Kiriko šalje usporeni projektil za navođenje koji prolazi kroz zidove i liječi metu tokom vremena (mora imati liniju vidljivosti da pošalje projektil).
  • Sekundarna vatra: Kiriko baca kunai koji imaju umjereno osnovno oštećenje i visok kritični modifikator. (Botovi za obuku umiru od dva udarca u glavu u videu otkrivanja.)
  • Brzi korak: Kiriko cilja saveznika i teleportira se prema njihovoj lokaciji, čak i prolazeći kroz zidove.
  • Zaštita Suzu: Kiriko štiti svoj tim tako što ih čini imunim na štetu za kratko vrijeme.
  • Penjanje uz zid: Kiriko se može penjati uz zidove, baš kao Genji i Hanzo.
  • Vrhunska sposobnost: Kiriko priziva duha lisice koji osvjetljava put njenom timu, dajući im povećanu brzinu kretanja, brzinu napada i brzinu ponovnog punjenja, kao i smanjenje hlađenja.
Opis Kirikoovih sposobnosti

Na papiru, Kiriko izgleda izuzetno moćno. U pravim rukama, čini se da je sposobna za veliku štetu i igre koje mijenjaju igru ​​sa svojom mehanikom neranjivosti. Kao i uvijek, precizne interakcije i brojevi iscjeljenja/oštećenja podložni su promjenama do oslobađanja i nakon toga.

Kiriko izgleda kao tako zabavan i dinamičan lik, skoro je dovoljan da izbriše bol od tri i više godina bez novih heroja podrške.

Skoro.

Za više informacija o Overwatchu 2, pogledajte naš utisci prve beta verzije i kako se igra pokušava poboljšati u odnosu na original.

Leave a Reply

Your email address will not be published.