Igre

Splatoon 3 Vodič za trčanje lososa: Kako pobijediti Cohozunu

Pored Turf War i Anarchy Battles, jedna od ključnih atrakcija u Splatoon 3 je Salmon Run, kooperativni način rada koji vas i tri suigrača suprotstavlja tri talasa ludih neprijatelja Salmonida. Iako se režim igra uglavnom isto kao u Splatoonu 2, Nintendo mu je dodao nekoliko novih bora za ovaj izlet, uključujući periodičnog superšefa po imenu Cohozuna.

Za razliku od drugih šefova u Salmon Run-u, Cohozunu ne možete srušiti samo tako što ćete ga raznijeti svojim oružjem, pa evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da osvojite ovog kolosalnog Salmonida.

Kada se Cohozuna pojavljuje?

Cohozuna neprijatelj u Splatoonu 3

Dok se svaka smjena Salmon Run obično sastoji od tri talasa, povremeno ćete biti ubačeni u četvrti “xtra talas”, sa Cohozunom. Igra nudi neke naznake kada će se superbos pojaviti sa Salmometrom u obliku Cohozune koji je prikazan dok čekate u predvorju. Ovaj metar će se postepeno povećavati dok igrate Salmon Run, a kada se napuni, naići ćete na King Salmonida sljedeći put kada uspješno očistite sva tri glavna talasa.

Kako pobediti Cohozunu

Kada se Cohozuna pojavi, polako će se lutati po mapi, povremeno skačući i stvarajući udarne talase kada sleti. Iako možete nanijeti neku štetu šefu tako što ćete ga pogoditi oružjem i specijalnim, najbolji način da ga srušite je Zlatnim jajima.

Cohozuna će pretrpjeti najveću štetu kada je pogođena zlatnim jajima, tako da ćete morati pobijediti druge šefove koji se mrijeste uz nju i baciti zlatna jaja koja ispuste. Da bacite Zlatno jaje, jednostavno naciljajte Cohozunu i pritisnite dugme A. Međutim, moći ćete da bacite jaje samo ako imate dovoljno mastila u rezervoaru; ako vam je pri kraju, zaronite u mastilo na nekoliko trenutaka dok ga ne napunite.

Pošto Cohozuna ima mnogo više zdravlja od standardnog šefa, vi i vaši saigrači ćete morati da radite zajedno i bacite što više zlatnih jaja na njega ako želite da ga vratite. Ponavljajte sve dok uspješno ne odbijete divovskog Salmonida.

Šta dobijate ako pobedite Cohozunu?

Dok drugi šefovi Salmon Run-a ispuštaju Zlatna jaja, Cohozuna ispušta nešto mnogo vrednije: riblju ljusku.

Ove vage dolaze u tri varijante — bronzane, srebrne i zlatne — i funkcionišu kao vrsta valute. Možete ih zamijeniti u predvorju Grizzcoa za ekskluzivne toaletne predmete, uključujući pozadine Splashtag s Grizzco temom, naljepnice i ukrase za ormariće.

Čak i ako ne pobijedite Cohozunu, i dalje ćete moći dobiti nekoliko vaga samo za suočavanje s njom. Međutim, ponijet ćete mnogo više ako odvezete Cohozunu nazad, pa imajte na umu gornje savjete kada se suočite s njim.

Splatoon 3 je dostupan isključivo na Nintendo Switchu. Igrači koji se vraćaju mogu prenijeti neke podatke iz Splatoona 2, ali to možete učiniti samo kada prvi put pokrenete igru. Nintendo Switch Online pretplatnici također mogu uzeti besplatni Splashtag za igru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.