Igre

Splatoon 3 27. avgusta održava besplatni Splatfest događaj prije lansiranja

Splatoon 3 se pokreće za Nintendo Switch sljedećeg mjeseca, ali prije toga, Nintendo će igračima dati priliku da isprobaju šarenu pucačinu uz Splatfest događaj “svjetske premijere”.

Događaj se održava 27. avgusta od 9:00 do 21:00 PT. Kao i na prethodnim Splatfestovima, igrači će glasati za stranu kojoj će se pridružiti, a zatim će učestvovati u Turf War bitkama kako bi prikupili bodove za svoj tim. Strana sa najviše bodova na kraju događaja biće proglašena pobednicom.

Dok su Splatfestovi bili osnovni deo Splatoon serije od prve verzije Wii U, oni će funkcionisati malo drugačije u Splatoonu 3. Ovog puta, biće na raspolaganju tri strane. Za događaj svjetske premijere, igrači će jednom za svagda odrediti što je najbolje: kamen, papir ili makaze.

U drugom zaokretu, Splatfestovi će sada biti podijeljeni na dvije polovine. Tokom prvog dijela događaja, igrači će učestvovati u tradicionalnim bitkama četiri nasuprot četiri Turf War kao iu prethodnim igrama. Tokom drugog dijela, međutim, bit će i nove “trobojne” bitke. U ovim utakmicama četiri igrača iz vodećeg tima i dva igrača iz drugoplasiranih i trećeplasiranih će se boriti u trosmjernom Turf Waru.

Splatoon 3 World Premiere Splatfest klijent može se besplatno preuzeti sa Nintendo eShop-a. Morate imati a Nintendo Switch Online pretplata da učestvujete u događaju kada počne uživo, ali svi koji preuzmu klijenta će dobiti kod za besplatnu sedmodnevnu probnu verziju online usluge.

Splatoon 3 izlazi 9. septembra. Nintendo je obećao dvije godine ažuriranja sadržaja za igru, uključujući nove faze, oružje i modove. Kompanija je takođe navela da je u pripremi proširenje “velike plaćene” DLC-a i da će uključivati ​​Off the Hook’s Pearl i Marinu, ali drugi detalji još nisu objavljeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *