Igre

Prvi Splatoon 3 je zakazan za 23. septembar

Splatoon 3Prvi Splatfest događaj se održava sljedeće sedmice, najavio je Nintendo tokom svoje septembarske Nintendo Direct prezentacije.

Takmičenje počinje 23. septembra u 17 sati po pacifičkom vremenu i traje 48 sati, a završava se 25. septembra u 17 sati po pacifičkom vremenu. Ovaj put, igra vas pita šta biste radije ponijeli sa sobom na napušteno ostrvo: opremu, jela ili zabava?

Ovo je prvi Splatfest otkako je Splatoon 3 lansiran ranije ovog mjeseca, ali Nintendo je održao demo Splatfest prije lansiranja još u avgustu. Taj događaj je tražio od igrača da biraju između kamena, papira i makaza, pri čemu je Tim Rock na kraju izašao kao pobjednik.

Novost za Splatfestove u Splatoonu 3 su Tricolor Battles, novi tip trosmjernog Turf War meča u kojem su četiri igrača iz prvoplasiranog tima protiv po dva igrača iz drugoplasiranog i trećeplasiranog tima. U nastojanju da dodatno izbalansira igru, Nintendo kaže da će smanjiti učestalost Tricolor Battles-a za ovaj Splatfest u poređenju sa avgustovskim demo događajem.

Splatoon 3 je dostupan isključivo na Nintendo Switch. Igrači koji se vraćaju mogu prenesite neke podatke sa Splatoon 2, ali to možete učiniti samo kada prvi put pokrenete igru. Nintendo Switch Online pretplatnici također mogu uzeti a glatko besplatno Splashtag za igru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.