Igre

Pokemon Scarlet i Violet: Koji je početni Pokemon najbolji?

Što se više stvari mijenjaju, više ostaju iste. Pokemon Scarlet i Violet prikazuje prvi istinski otvoreni svijet franšize, najistaknutiji od mnogih načina na koji uzdrma klasičnu Pokemon formulu. Ali kao i svaka druga igra u pripovjedanoj seriji, Violet i Scarlet se otvaraju dajući vam izbor: trava, voda ili vatra?

U Pokemon Scarlet i Violet, taj izbor je predstavljen kao: Sprigatito, Quaxly ili Fuecoco? Sprigatito je travnati pokemon nalik Eevee, Quaxly patka vodenog tipa sa slatkom frizurom, a Fuecoco cvrkutavi vatreni krokodil. Vaš početni Pokémon služi kao osnova vašeg tima, tako da je to težak izbor. Obavijestit ću vas ranije o tome moj izbor je Quaxlyali evo šta treba znati prije izrade tvoje odluka.

Koji Pokemon ima najbolju evoluciju?

Budimo iskreni, na ovo se uglavnom svodi. Strategija je važna, ali mnogo toga koji je Pokemon najbolji svodi se na to s kojim dizajnom se najviše osjećate. Sprigatitova konačna evolucija je Meowscarada, Quaxly se pretvara u Quaguaval, a Fuecoco-ova vrhunska forma je Skeledirge. Znam šta misliš, i ne, ne mogu izgovoriti nijedno od tih imena.

Evo kako izgledaju tri konačna oblika.

Očigledno se ovo svodi na ukus, ali ja bih rangirao dizajne po redoslijedu Quaguaval prvi, Meowscarada drugi i Skeledirge zadnji. Ne možete vidjeti na toj statičnoj slici, ali Quaguaval je plesač salse koji pjevuši poput brazilskog karnevala. Izuzetno je fantastično. Meowscarada je blizu drugog, postižući dobru sredinu između elegantnog i žestokog.

Skeledirge je zver. Pogledaj. Quaguaval i Meowscarada izgledaju kao likovi, dok Skeledirge izgleda kao čudovište koje treba ubiti. Ali možda je to samo ja.

Imajte na umu, međutim, da svaka konačna evolucija ima ne jedan nego dva tipa. Meowscarada je i travnati i tamni tip, Quaguaval je vodeni i borbeni, a Skeledirge vatreni i otrovni.

Čitaj više: Pokemon grimizna i ljubičasta recenzija: Previše za prebacivanje na rukovanje

Koji je Pokemon najbolji za ranu igru?

Pokemon Scarlet i Violet daju vam tri glavna zadatka koje možete završiti istovremeno. Prvi je pobijediti Elite 4, drugi je pronaći i pobijediti pet Titan Pokemona, a treći je locirati pet baza Team Star i najbolje vođe baze u borbi s Pokemonima. Pokemon Scarlet i Violet su igre otvorenog svijeta, što znači da ne postoji striktan put do završetka ovih misija. Ali za većinu ljudi, prvih nekoliko šefova će biti kombinacija:

  • Cortondov vođa teretane, koji koristi Pokemone tipa bube
  • Stony Cliff Titan, prizemni Pokemon Klawf.
  • Artazonov vođa teretane, koji koristi Pokemone tipa trave
  • Voditeljica baze Team Stara Mela, koja koristi Pokemone vatrenog tipa.

Znam da bi ovo moglo zvučati ludo, s obzirom na to da u mješavini postoje šefovi tipa buba i trave, ali Quaxly je odlična opklada. Možda je pokemon vodenog tipa, pa samim tim i slab protiv neprijatelja tipa trave, ali uči napad krilima na nivou 10. Taj potez letećeg tipa je super efikasan i za pokemone tipa buba i trava. U međuvremenu, Quaxleyjevi redovni potezi vodenog tipa su super učinkoviti i protiv prizemnog Klawf Titana i protiv Melinog tima vatrenih Pokemona, vođe baze Team Star.

Ako postoji jak argument protiv Quaxlyja, to je da možete uhvatiti Magikarp prilično rano u igri. Uvježbajte tog Magikarpa do nivoa 20 i imat ćete Gyradosa — jednog od najmoćnijih Pokemona u igri, i onog koji također može koristiti pokrete vodenog i letećeg tipa. Ipak, obuka Magikarp-a može biti muka, a dok ga razvijete vjerovatno ste već pobijedili nekoliko gore navedenih šefova.

Za koju statistiku se specijaliziraju početnici Pokemoni?

Možda je teže odgovoriti na pitanje koji je Pokemon najbolji za kasnu igru ​​u Violet and Scarlet. Teško je odgovoriti na to pitanje, jer uvelike ovisi o tome s kojim drugim Pokemonima stavljate svoj tim. Ali ako razmišljate dugoročno, htjet ćete znati za koja su područja specijalizirana tri početnika.

Najjači atribut Meowscarada je njegova brzina. To je daleko najbrža od tri starter evolucije, iako je mana manje zdravlja. Imajte na umu da ima mnogo veći napad od specijalnog napada, što znači da ćete želeti da ga naučite fizičkim pokretima. Skeledirge je više tenk. Najsporiji je od tri, ali ima najviše zdravlja i odbrane. Quaquaval, u međuvremenu, ima najjaču statistiku napada od tri (ali ne i specijalni napad, koji ide Skeldirgeu), i u sredini je u smislu brzine i zdravlja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.