Igre

Pokemon grimizna i ljubičasta trailer prikazuje novi Pokemon fidough i još mnogo toga

Kompanija Pokemon podijelila je novi trejler za Pokemon Scarlet and Violet, dajući fanovima da bliže pogledaju nadolazeće Nintendo Switch igre prije njihovog predstavljanja u novembru.

Između ostalog, u trejleru je prikazano nekoliko novih Pokemona koje će igrači upoznati u igri, uključujući Fidougha, vilinskog štene Pokemona napravljenog od tijesta. Također smo dobili uvid u novu regionalnu varijantu Woopera, kao i novog Pokemona kitova ledenog tipa po imenu Cetitan.

Fidough

Osim novog Pokemona, trejler je ponudio i bliži pogled na okruženje igara, za koje sada znamo da se zove regija Paldea. Ovo je prva pozadina potpuno otvorenog svijeta u istoriji serije. Igrači će moći slobodno istraživati ​​Paldeu dok se voze na Koraidonu ili Miraidonu, legendarnom Pokemonu koji krasi naslovnice Scarlet i Violet.

I Koraidon i Miraidon će se moći transformirati tako da mogu prelaziti sve vrste terena, uključujući plivanje po vodenim prostranstvima i klizanje kroz zrak. Ova svestranost će dobro doći, jer je regija Paldea ogromna i geografski raznolika.

Karta regije Paldea

Konačno, trejler nam je dao prvi pogled na novu borbenu mehaniku Scarlet i Violet: Terastalizaciju. Slično Mega Evolution i Dynamaxing, ovo omogućava vašem Pokemonu da prođe privremenu transformaciju tokom bitke, u ovom slučaju dajući vašem Pokemonu tijelo poput dragulja.

Svaki Pokemon pronađen u regiji Paldea je sposoban za Terastalizaciju, i svaki ima tip Tera koji će postati kada prođe kroz transformaciju. Većina Pokemonovih Tera tipova će odgovarati njihovim standardnim, ali neki imaju drugačiji tip Tera. Na primjer, dok je Eeveeov tip Tera tipično normalan, moguće je uhvatiti Eevee čiji tip Tera je leteći ili trava.

Terastalizirani Quaxly

Pokemon Scarlet i Violet lansiraju se za Nintendo Switch 18. novembra, sa posebnim bonusom za prve korisnike. Svi koji kupe primjerak prije 28. februara 2023. moći će dobiti specijalnu leteću Tera tipa Pikachu. Više o igrama možete pročitati u našem pregledu sve što znamo do sada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *