Igre

Pokemon Go septembar 2022. Dan zajednice: Shiny Roggenrola, bonusi i još mnogo toga

Septembarski dan zajednice Pokemon Go-a je skoro stigao. Ovomjesečni događaj se održava ove nedjelje, a u glavnoj ulozi je Pokemon Roggenrola, s mnoštvom drugih bonusa u igri koje možete iskoristiti, uključujući povećane slatkiše. Evo svega što trebate znati o septembarskom Danu zajednice.

Kada je septembarski Dan zajednice?

Septembarski dan zajednice Pokemon Go održava se u nedelju, 18. septembra. Događaj traje od 14 do 17 časova po lokalnom vremenu, sa bonus četiri zvjezdice Boldore racije koje se nastavljaju nakon toga do 22 sata po lokalnom vremenu.

U septembru je predstavljen Pokemon: Roggenrola

Zvezda ovomesečnog Dana zajednice je Roggenrola, pokemon tipa rok koji je prvi put predstavljen u igricama Pokemon Black and White za Nintendo DS.

Tokom cijelog događaja, Roggenrola će se pojavljivati ​​u divljini mnogo češće nego inače, dajući vam više prilika da je uhvatite i nabavite Roggenrola slatkiše.

Također ćete imati dodatne šanse da provučete Roggenrolu kroz novu plaćenu istraživačku priču pod nazivom Rock ‘n’ Roll. Ovoj priči možete pristupiti kupovinom virtuelne karte u Pokemon Go-ovoj prodavnici artikala u igri za 1 dolar.

Kako dobiti sjajnu Roggenrolu

Povećani broj roggenrola znači da ćete takođe imati veće šanse da naiđete na sjajnog Roggenrola tokom događaja. Nema zagarantovanog načina da se pojavi, ali ćete imati više šansi da ga pronađete ako aktivirate tamjan, što će uzrokovati da se više Roggenrola pojavi u divljini oko vas. Nastavite tako i na kraju ćete pronaći sjajnu Roggenrolu.

Pokret događaja: Meteorski snop

Ne samo da će se Roggenrola češće pojavljivati ​​tokom septembarskog Dana zajednice, već će takođe moći da nauči poseban napad koji je ekskluzivan za događaje na razvoj.

Svaki Boldore kojeg evoluirate u Gigalith prije 22 sata po lokalnom vremenu naučit će rock-tip Charged Attack Meteor Beam. Ovaj potez ima 120 snage u borbama za trenere i 140 snage u teretanama i racijama.

Postoje dva načina da evoluirate Boldore u Pokemon Go. Prvi je tako što ćete ga nahraniti sa 200 Roggenrola bombona. Alternativno, možete razviti Boldore bez trošenja slatkiša ako ga dobijete u trgovini od drugog igrača.

Ostali bonusi

Pored povećanog broja Roggenrola, nekoliko bonusa u igri će biti aktivno tokom septembarskog Dana zajednice. Tokom osnovnih sati događaja (od 14 do 17 sati po lokalnom vremenu), zaradit ćete dvostruko veću količinu slatkiša za hvatanje Pokemona, a jaja stavljena u inkubatore izleći će se na četvrtini njihove normalne udaljenosti. Dodatno, moduli za mamce i tamjan će trajati tri sata, a ne uobičajeno.

Kao što je spomenuto, nakon što se događaj završi, bonus Boldore racije će se nastaviti odvijati u teretanama od 17 do 22 sata po lokalnom vremenu. Svaki put kada očistite jedan od ovih racija, povećat će se roggenrola mrijest oko teretane domaćina na 30 minuta.

Još uvijek ima dosta drugih događaja koji se dešavaju u Pokemon Gou ovog mjeseca. The Test Your Mettle događaj je u toku do 21. septembra, a u igru ​​je uveo Mega Aggron zajedno sa još dvije Ultra zvijeri: Kartana (na sjevernoj hemisferi) i Celesteela (na južnoj hemisferi). Sve ostalo što se dešava ovog mjeseca možete vidjeti u našem pregledu događaja u septembru.

Više o Pokemon Go

Leave a Reply

Your email address will not be published.