Igre

Overwatch 2 sada omogućava prepaid telefonske planove

Overwatch 2 ponovo ažurira politiku broja telefona za Battle.net naloge. Najnovije ažuriranje je dobra vijest za nove igrače na prepaid telefonskim planovima, koji ranije nisu mogli kreirati račune zbog zahtjeva Blizzard-ove SMS Protect.

U blog postu programera AndyB-a, Blizzard je rekao da proširuje SMS Protect kako bi uključio većinu prepaid telefonskih planova, iako je napomenuo da VoIP i dalje neće biti prihvaćen za SMS Protect. U objavi je također navedeno da nema nikakvih promjena o tome ko mora ili ne treba da aktivira SMS Protect: “Ova promjena ne utiče ni na jedan trenutni Overwatch 2 račun, bez obzira da li imaju SMS Protect ili su izuzeti jer posjeduju prethodna licenca igre Overwatch.”

U osnovi, ako trenutno nemate telefonski broj povezan sa svojim nalogom, ova promjena ne zahtijeva da ga dodate. To samo omogućava korisnicima prepaid telefona da lakše pristupe igri. Zahtjev za zaštitu SMS-a bio je pomalo saga za Overwatch 2.

Kako smo stigli ovde

Sedmicu prije lansiranja, Blizzardov blog je detaljno opisao nekoliko sistema, zajednički poznatih kao Defense Matrix, koje je besplatna igra implementirala, a svi imaju za cilj poboljšanje sigurnosti i iskustva u igri. U blogu je objavljeno da Overwatch 2 dodaje SMS Protect kako bi pomogao u problemima verifikacije naloga i zabrane igrača koji ometaju rad. Besplatne igre ponekad pate od većeg broja varalica, takozvanih štrumfova (iskusnih igrača koji namjerno gube mečeve kako bi mogli igrati na nižim nivoima vještina) i drugih ometajućih igrača kada nema prepreka za ulazak. Dodavanje telefonskih brojeva je jedan od načina da se blokiraju takve vrste igrača.

Međutim, postojala su ograničenja u pogledu zahtjeva. “Isti telefonski broj se ne može koristiti na više naloga u isto vrijeme, a igrači ne mogu koristiti isti telefonski broj za kreiranje više naloga”, rekao je Blizzard u blogu. “Broj telefona se može koristiti samo jednom prilikom kreiranja novog naloga, a određene vrste brojeva, uključujući pre-paid i VOIP, ne mogu se koristiti za SMS Protect.”

Dodatak SMS Protecta i druge promjene osmišljene su kako bi se loši akteri spriječili u igri, ali neke od njih — posebno iskustvo za nove korisnike — predstavljaju fundamentalnu promjenu u iskustvu igre, slično kao da su novi heroji zaključani u igrici. borbena propusnica.

Čitaj više: Vaš iPhone ima ugrađenu dvofaktorsku autentifikaciju. Trebali biste ga sada postaviti

Konkretno, ograničenje prepaid telefonskih planova bilo je značajna prepreka za mnoge igrače, kao što je 38% odraslih u SAD-u starosti od 18 do 29 godina koji imaju prepaid plan, prema podacima YouGov. Povratne informacije zajednice dovele su do toga da Blizzard promijeni zahtjev, iako ga nije u potpunosti ukinuo.

Dan nakon što je igra pokrenuta, Blizzard je objavio još jedan post na blogu koji je naveo da brojevi telefona više neće biti potrebni za većinu postojećih igrača. Konkretno, svakom ko je igrao originalnu igru ​​sa Battle.net nalogom neće biti potreban verifikovani broj telefona od 7. oktobra. Novim igračima će i dalje biti potreban verifikovani broj telefona, međutim: “Nalozi koji nisu bili povezani na Battle.net kao kao i da će novi nalozi i dalje morati ispunjavati zahtjeve SMS Protecta, što pomaže da se osigura da štitimo našu zajednicu od varanja.”

U blogu se takođe navodi da će Blizzard nastaviti da sluša povratne informacije i da će napraviti dodatne promene ako bude potrebno.

Pored zahtjeva za zaštitu SMS-a, Overwatch 2 je uveo nekoliko drugih promjena koje imaju za cilj minimiziranje ometajućeg ponašanja u igri.

Promjene u iskustvu prvog korisnika

Originalni Overwatch vas je proveo kroz kratak mehanički vodič, a zatim vas samo bacio u haos mapa i načina igre i različitih heroja. Čini se da Overwatch 2 ima mnogo promišljeniji pristup.

„Prva faza našeg novog [first-time-user experience] brzo otključava sve modove igre i mogućnost ćaskanja u igri, a druga faza otključava sve originalne Overwatch heroje tokom otprilike 100 mečeva,” kaže se u objavi. “Ovo fokusirano iskustvo olakšava novim igračima da uđu u svijet Overwatcha podučavajući ih različitim načinima, pravilima i drugim aspektima igre na visokom nivou na pristupačan način.”

S obzirom na to da utakmice Quick Playa obično traju od 5 do 15 minuta, to je veliko ulaganje vremena za nove igrače da otključaju svakog heroja i način igre. Ali ako ste zabrinuti da nećete imati prave heroje ili modove igre otključane do trenutka kada se grupišete sa nekim od svojih prijatelja koji duže igraju Overwatch, u blogu se navodi da se većina ograničenja ukida dok ste u grupi.

Značajan izuzetak je Competitive mode, koji zahtijeva od igrača da pobijedi u 50 Quick Play mečeva kako bi ga otključao, bez obzira da li ste u grupi. Ovaj zahtjev je osmišljen tako da se novim igračima da dovoljno vremena da se priviknu na igru ​​prije nego što učestvuju u takmičarskom okruženju, a također daje igri više podataka o povezivanju igrača.

Također ima za cilj da spriječi igrače koji ometaju igru, prema postu na blogu: “Igrači koji ometaju ne mogu odmah utjecati na širu zajednicu, sa stvarima kao što su glasovni chat i chat chat koji se otključavaju kasnije u FTUE. Potpuno novi nalozi koje su napravili varalice ili će svi igrači koji ometaju morati da prođu kroz ovo iskustvo, dajući nam priliku da identificiramo sumnjive račune prije nego što uđu u druge modove igre.”

Čitaj više: Frenzied Overwatch 2 Beta je korak u pravom smjeru

Za više informacija o Overwatchu 2, pogledajte novi heroj podrške Kirikoi naše utisci iz beta verzije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *