Igre

Overwatch 1: Poslednji dan je 2. oktobar, kaže Blizzard

Overwatch, popularna kooperativna pucačina za više igrača kompanije Blizzard Entertainment, trebalo bi da ukloni servere 2. oktobra, neposredno prije izlaska Overwatcha 2, potvrdila je kompanija za igre u četvrtak.

“2. oktobar je posljednji cijeli dan usluge za originalni Overwatch”, rekao je glasnogovornik Blizzarda za CNET. “Tačno vrijeme tranzicije servera 3. oktobra bit će otkriveno u narednim sedmicama.”

Postojaće 27-satni razmak između uklanjanja servera Overwatcha 1 i lansiranja Overwatcha 2 4. oktobra, rekao je za Eurogamer komercijalni voditelj Overwatch 2 Jon Spector. Trenutni Overwatch igrači će imati mogućnost da preuzmu Overwatch 2 prije lansiranja, rekao je Spector.

“Ako već imaju Overwatch 1, dobiće Overwatch 2 kao u osnovi ažuriranje iz perspektive sistema”, rekao je Spector za Eurogamer. “Vidjet ćete, ‘Ažurirajte igru ​​na Overwatch 2’ kao opciju na vašem računaru ili konzoli. Ako ste novi igrač, 4. oktobra ćete vidjeti mogućnost da uđete i preuzmete i igrate Overwatch 2 besplatno.”

Vijest dolazi kako je Blizzard najavio novi detalji o borbenoj propusnici i sistemu monetizacije za Overwatch 2, kao i o igrici prvi novi heroj klase podrške od 2019.

Za više informacija o Overwatchu 2, pogledajte kako nova igra u poređenju sa originalnom, CNET-ov utisak o Overwatch 2 beta verziji i pet stvari za koje se CNET nada da će vidjeti u novoj igri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.