Igre

Old Man’s Journey se pridružuje Apple Arcade-ovoj biblioteci igara

Apple Arcade je u petak u svoj katalog naslova dodao Old Man’s Journey, slagalicu koja izaziva razmišljanje. Old Man’s Journey, iz Broken Rules, programeri iza Eloh i Apple Arcade Gibon: Iza drvećaistražuje dragocene životne trenutke, slomljeno srce i kuje novi put.

Old Man’s Journey je već bio dostupan u App Store-u za 5 dolara, ali Apple Arcade pretplatnici mogu igrati danas bez dodatne naknade.

Igra počinje tako što starac dobije pismo u svojoj vikendici na moru. Čita poruku i nakon trenutka razmišljanja pakuje torbu i kreće u avanturu. Da biste došli s jedne lokacije na drugu, vi kao igrač morate manipulirati krajolikom kako biste stvorili staze kojima će starac ići. Usput, starčeva putovanja otvaraju uspomene koje vam daju naznake o njegovoj prošlosti i kuda ide.

Apple Arcade dodaje nove igre i ažuriranja sadržaja svake sedmice. Ako ste zainteresovani da isprobate Apple Arcade, možete dobiti tromjesečnu besplatnu probnu verziju uz kupovinu novog Apple uređaja ili mjesec dana besplatno ako se prijavljujete prvi put. Otvorite App Store i dodirnite ikonu džojstika na dnu ekrana da pokrenete uslugu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *