Igre

Ogromno curenje iz Grand Theft Auto VI otkriva rani snimak igranja

Snimak igranja onoga što se čini u Grand Theft Auto VI objavljen je na mreži ove nedjelje, što predstavlja jedno od najvećih curenja video igara u istoriji.

Grand Theft Auto VI je dugo očekivani nastavak Grand Theft Auto Vkoja je jedna od najuspješnijih video igara u istoriji, prodata u 169 miliona primjeraka i ostvarivši prihod od preko 6 milijardi dolara.

Čini se da korisnik na GTAforumsu stoji iza curenja i objavio je skoro 100 video snimaka igre u akciji. Za razliku od zvaničnih trejlera za igranje koje smo navikli gledati, ovi videozapisi sadrže nedovršene elemente, uključujući teksture čuvara mjesta i nedovršene modele likova. Mnogi od njih su kratki. Jedan, koji je malo opširniji, prikazuje muškog i ženskog lika kako pljačkaju restoran. Drugi prikazuju ženu u posjeti striptiz klubu, a jedan snimak prikazuje razgovor pored bazena. Ovo je sasvim u skladu sa kursom u igricama Grand Theft Auto, koje sve sadrže misije veoma slične ovoj.

Dodavanje ženske protagonistice koja se može igrati takođe odražava većinu onoga što je izvijestio Bloombergov novinar Jason Schreier o nadolazećoj igri Grand Theft Auto VI, koja je očito dvije godine od izlaska. Čini se da su drugi detalji, poput okruženja igre, u izmišljenom gradu Vice Cityju, potvrđeni u snimku koji je procurio.

U tvitu, Schreier je rekao da je potvrdio sa izvorima u Rockstaru da je snimak koji je procurio originalan.

“Nije da je bilo mnogo sumnje, ali sam potvrdio sa Rockstar izvorima da je veliko curenje Grand Theft Auto VI ovog vikenda zaista stvarno. Snimak je rani i nedovršen, naravno”, napisao je Schreier na Tviteru. “Ovo je jedno od najvećih curenja informacija u istoriji video igara i noćna mora za Rockstar Games.”

Neki igrači, navikli na uglađene snimke nadolazećih izdanja, negativno su reagirali na rana curenja, ali igre u ranom razvoju obično izgledaju ovako. Rockstar navodno radi na Grand Theft Auto VI od 2014. U ovom trenutku niko ne zna tačno koliko je star ovaj snimak, ali kako The Verge napominje, čini se da igra radi na RTX 3060 Ti i RTX 3080 karticama, što znači da je verzija ne može biti stariji od dvije godine. S obzirom da igra nije predviđena za izdavanje još dvije godine, ovo se poklapa: video igre velikog budžeta koje su daleko od objavljivanja rijetko izgledaju blizu završene.

Rockstar nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.