Igre

Nvidia istražuje izvještaje o topljenju kablova za RTX 4090 video kartice

Nvidia GeForce RTX 4090 je čudovišna kartica sa ogromnom cijenom koja stvara mnogo topline. Toliko toplote da može oštetiti kablovske veze. Čini se da problem proizlazi iz konektora koji nisu u potpunosti priključeni na karticu, objavila je Nvidia u petak u ažuriranju na svojoj stranici za podršku.

Prema podacima kompanije, ima oko 50 slučajeva da se to dogodi. “Aktivno istražujemo izvještaje”, rekla je Nvidia u ažuriranju. Savjetuje vlasnicima kartica da osiguraju da je kabel čvrsto pričvršćen prije nego što utaknu karticu u matičnu ploču.

Nekoliko vlasnika GeForce RTX 4090 kartica počelo je dijeliti slike spaljenih kablovskih veza na Nvidia subredditu samo nekoliko sedmica nakon što je kartica izašla. 12VHPWR adapter je kabl koji ide od napajanja računara do kartice, a zbog snage potrebne za pokretanje RTX 4090, akumulira se mnogo toplote, posebno ako se kabl savija pod pravim uglom kako bi stao na giganta. karticu u kućište računara.

Nvidia je rekla da sarađuje sa svojim partnerima na zamjeni zahvaćenih kartica.

GeForce RTX 4090 je izašao prošlog mjeseca po ogromnim cijenama od 1.600 dolara. To je jedan od najbolje video kartice dostupno za Oprema za PC igreposebno za one igrače koji žele da igraju igrice u 4K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *