Igre

Nova igra Gospodar prstenova dolazi iz Weta Workshop-a

Još jedna nova Gospodar prstenova igra dolazi, ovaj put od istog tima koji je pomogao da se filmska trilogija Petera Jacksona oživi.

Wētā Workshop, studio za specijalne efekte i rekvizite sa sjedištem na Novom Zelandu, udružio se s izdavačem Private Division na novoj igri smještenoj u svemir Međuzemlja JRR Tolkiena, objavljeno je u ponedjeljak. Private Division je izdavačka kuća pod Take-Two Interactive, vlasnici Grand Theft Auto i NBA 2K.

Private Division nije dao datum izlaska, ali kaže da očekuje da će igra biti lansirana tokom Take-Two fiskalne godine 2024, što bi je stavilo u vremenski okvir od aprila 2023. do marta 2024. godine.

Najava igre Wētā dolazi pošto bi Amazon Prime Video trebao biti premijerno prikazan sljedećeg mjeseca Prstenovi moćinova serija smeštena hiljadama godina pre događaja u Hobitu.

Wētāina nova igra nije jedina koja je pustolovna na svom putu kroz Međuzemlje. Povratak u Moriju je nadolazeća Survival avanturistička igra koja dolazi na PC sljedećeg proljeća. Besplatno Gospodar prstenova mobilni igra je takođe u razvoju u EA iu ranom je testiranju. Gospodar prstenova: Gollum je trebao biti objavljen kasnije ove godine, ali je odgođen. Online igra Gospodar prstenova za masovno multiplayer bila je u razvoju u Amazonu prije nego što je otkazana prošle godine.

Predviđa se da će industrija video igara generirati 200 milijardi dolara prihoda u 2022. godini, nadmašujući i filmsku i američku sportsku industriju zajedno. Veliki streameri poput Netflixa također su uskočili u video igre, razvijajući se jedna neverovatna igra kojima se može pristupiti unutar aplikacije. To je dio šireg trenda širenja filmskih i televizijskih franšiza izvan velikog platna, donoseći fanfare naslova poput Čuvari galaksije ili Marvel’s Spider-Man sistemima za video igre.

Pročitajte također: Gospodar prstenova: Povratak u Moriju je avantura preživljavanja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *