Igre

‘Nemogući’ Super Mario Bros. Svjetski rekord je oboren… Opet

Speedrunner Super Mario Bros. čini se da je učinio nemoguće pobijedivši svoje “nemogući” svjetski rekord u klasičnoj NES igrici.

Twitch streamer Niftski završio je Super Mario Bros. za 4:54 i 798 ms u nedjelju. Ovo premašuje njegov prethodni rekord 4:54 i 881 ms koji je postavljen prošlog decembra za 3 ms, ili pet kadrova.

Niftski je bio prvi speedrunner Super Mario Bros. koji je završio igru ​​za manje od 4:55, što se smatralo gotovo nemogućim za igrače. Da damo neku perspektivu, prva vožnja ispod pet minuta napravljena je 2010. Bilo je potrebno 11 godina da se to vrijeme nadmaši za još 5 sekundi.

Apsolutno savršeno izvođenje ima vrijeme od 4:54 i 265 ms, što je urađeno u pokretanju uz pomoć alata, što znači da su svi ulazi kontrolera programirani i dizajnirani da budu tako optimizirani da ljudi ne bi mogli to replicirati.

Niftski je rekao da će ova trka vjerovatno biti posljednja koja neće uključiti novu taktiku na drugom nivou svijeta 4 koju on naziva “Lightning 4-2”. To je trik koji može da obrije čak i više milisekundi od njegovog vremena, ali zahtijeva nevjerovatno precizne unose da bi se postigao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *