Igre

Najbolji Steam Deck pribor za proširenje vašeg sistema

Valve’s Steam Deck je više od samo još jednog ručnog sistema za igre, to je računar veličine dlana koji može učiniti mnogo od onoga što vaš desktop ili laptop može. Vrsta.

Izvan kutije, Steam Deck je zanimljiva, ali ograničena platforma za ručne igre. Da biste iskoristili prednosti njegovih ponekad skrivenih funkcija, od vrlo funkcionalnog Linux desktop moda do podrške za mnoge platforme za igre koje nisu Steam, pomaže dodavanje nekih dodataka.

Definitivno sam proveo dobar dio svog vremena do datuma sa Steam Deck-om koristeći uređaj na postolju, s bežičnim tastatura i miš. Proveo sam manje vremena povezujući se sa eksternim ekranom, ali sam takođe već napustio svojih prvih 256 GB microSD kartica za veću verziju od 512 GB.

Čitaj više: Steam Deck recenzija: Ovaj ručni računar za igranje me iznenadio, na dobre i loše načine

Ovo su neki od mojih trenutnih prijedloga za najbolju Steam Deck dodatnu opremu — ako volite 3D štampanje, svakako skrolujte do kraja.

SanDisk

Kupovina osnovnog modela od 64 GB Steam Deck-a je kao kupovina iPhonea najmanjeg kapaciteta. Znate da će vam ponestati prostora — i to brzo. Međutim, za razliku od iPhonea, lako je dodati microSD karticu u Steam Deck da biste je koristili kao sekundarnu pohranu. Steam Deck podržava UHS-I (ultra-high speed) kartice SD, SDXC i SDHC varijanti, a dodavanje jedne je vrlo slično kao i na Nintendo Switchu. Moj savjet je da idite na kapacitet i cijenu. Kartica od 512 GB iznad je pogodila za mene, ali pripazite na prodaju drugih modela.

Primate obavještenja o cijenama za SanDisk 512GB Ultra MicroSDXC UHS-I

Josh Goldman/CNET

Dosta kopajući u desktop modu Steam Decka, odmah sam znao da će mi trebati tastatura. Odabrao sam ovu vrlo kompaktnu tastaturu za igranje koja se osjećala kao odličan spoj za veličinu Steam Decka. Povezuje se preko Bluetooth-a i puni preko USB-C; samo imajte na umu da mu nedostaje numerička tabla, a neki od rasporeda su malo zgužvani jer je tako mali. Pročitajte naš praktični rad s Razer BlackWidow Mini Hyperspeed.

Primate obavještenja o cijenama za Razer BlackWidow Mini Hyperspeed

Sarah Tew/CNET

Primate obavještenja o cijenama za Logitech G305 Lightspeed bežični gaming miš

Acer

Možete emitovati video signal sa Steam Deck-a preko USB-C porta sistema (koji je ujedno i njegov port za napajanje, pa imajte to na umu). Priključio sam 27-inčni 4K Acer Predator X27 ekran, koji je izgledao sjajno, ali imajte na umu da vam nije potrebna 4K rezolucija ili G-Sync, tako da bi i jeftiniji ekran funkcionirao. Sa relativno slabom grafikom sistema optimizovanom za rezoluciju od 1,280×800 piksela, podizanje stvari do 4K i 27 inča samo će naglasiti ta ograničenja. Ali to takođe čini rad u desktop modu mnogo lakšim.

Upravo ovaj model je trenutno van proizvodnje, tako da u nastavku postavljam link na najnoviji uporedivi model. Zatim planiram isprobati Steam Deck na novom Alienware 34-inčnom OLED ekranu koji smo upravo pregledali.

Dan Ackerman/CNET

Nezvanični CNET DIY Steam Deck štand

Najbolji niskobudžetni stalak

Da, Valve pravi vlastiti štand za Steam Deck koji će također služiti kao priključna stanica. Ali datum, cijena, pa čak i tačni detalji o tome su sve TBD. Ne želeći da čekam, podesio sam neke dizajne postolja za tablete i napravio 3D štampane i laserski izrezane Steam Deck postolja, savršeno veličine uređaja. Dizajne možete preuzeti ovdje, a ova lista najboljih 3D printera trebala bi vam pomoći da počnete da pravite jedan od njih.

Dan Ackerman/CNET

3D štampano postolje Steam Deck na kopče

Najbolji prenosivi stalak

Sviđa mi se DIY 3D odštampan stalak. Za razliku od postolja za laserski rez koji sam napravio ranije, ovaj dizajn, koji sam pronašao na Printables.com spremištu 3D modela, ostaje pričvršćen za Steam Deck i otvara se po potrebi. Ovo je trodijelni dizajn, sa bazom na kopče, postoljem i šarkom. Za štampanje tri dela na 3D štampaču je trebalo oko četiri sata, a potrebna su i dva 6mm M3 zavrtnja, koja sam mogao da preuzmem u svojoj lokalnoj prodavnici hardvera.

Ovo mi se toliko svidjelo, napisao sam cijeli članak o tome: Steam Deck-u zaista treba postolje, pa sam ga napravio.

Još uvijek tražim preporuke za futrole za Steam Deck, jer priložena futrola nije sjajna (rajsferšlus mi se skoro odmah zaglavio), kao i slušalice za audio, žičane i bežične.

Leave a Reply

Your email address will not be published.