Igre

Modern Warfare 2 igrači kažu da primaju lažne zabrane

Igrač Call of Dutya koji je rekao da mu je “pogrešno zabranjeno” igranje CoD igre Modern Warfare 2 iznio je svoje pritužbe direktno izdavaču Activision posjetivši u ponedjeljak kancelariju u Austinu u Teksasu, kako je sljedećeg dana objavio PC Gamer. Navodno su ga odbili pripadnici obezbeđenja i preneli njegovu priču u a sada obrisana objava na r/activision subredditurekavši da je jednostavno želio razgovarati s nekim licem u lice jer nije imao sreće preko telefona.

Activision nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar. Razni programeri igara, međutim, navodno su kritizirali igračev potez, rekavši da su zabrinuti da će se nezadovoljni igrači lično pojaviti u njihovim uredima. No, objava igrača je također iznijela na vidjelo problem sa kojim se suočavaju neki igrači Modern Warfare 2.

Pogled na r/activision subreddit pokazuje igrače koji traže razloge zašto im je zabranjen pristup Moderno ratovanje 2, prvenstveno onima koji igru ​​igraju na PC-u. Neki kažu da su bili zabranjeni zbog igranja kampanje za jednog igrača, drugi kažu da su bili zabranjeni nakon što su igrali beta igre još u septembru, a drugi kažu da su kažnjeni zbog hardverskog softvera na svom računaru.

Postoje i teme od pojedinaca koji kažu da su pokušali uložiti žalbu na njihovu zabranu samo da bi žalba automatski odbijena. Drugi koji kažu da im nije zabranjen pristup, ubrzo su ponovo bili zabranjeni.

Čitaj više: Hoće li Call of Duty: Modern Warfare 2 raditi na vašem laptopu?

Insider Gaming je u ponedjeljak izvijestio o nekim kombinacijama hardvera/softvera koje bi mogle uzrokovati zabrane aktiviranjem Richochet anti-cheat sistema za igre Call of Duty. Ovo uključuje Logitech G Hub, Corsair-ov iCue, Razer Synapse 3 i MSI-jev Afterburner. Ovi programi omogućavaju igračima da promene različite hardverske postavke na svom računaru ili osvetljenje boja na tastaturi i mišu, ali nijedan se ne koristi za varanje u igrici.

Postoji Kodeks ponašanja za Call of Duty koji se prvenstveno fokusira na zabranu varalica i onih koji maltretiraju ili maltretiraju druge igrače. Programer Infinity Ward je napravio javnu Trello ploču za Modern Warfare 2 izdanja, ali lažne zabrane nisu navedene.

Infinity Ward nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Modern Warfare 2 je nastavak Modern Warfare 2019, a obje igre su ponovno pokretanje igara Call of Duty: Modern Warfare objavljenih kasnih 2000-ih. Modern Warfare 2 je lansiran 28. oktobra, ali igrači koji su unaprijed naručili igru ​​mogli su je igrati prije datuma lansiranja. Izdavač Activision Blizzard rekao je u ponedjeljak da je Modern Warfare 2 prodao više od 800 miliona dolara širom svijeta tokom prvog vikenda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.