Igre

Kako vratiti Nintendo Switch na tvorničke postavke prije prodaje ili ponovnog darivanja

Postoji nekoliko razloga zbog kojih biste se možda željeli riješiti Nintendo Switcha. Možda ga prodajete jer imate noviji model (poput verzije sa OLED ekranom); možda ga ponovo poklanjate prijatelju ili članu porodice; ili možda trgovate na GameStop-u ili sličnom poslu koji olakšava preprodaju starih konzola.

Ali bez obzira na razlog, uvijek želite biti sigurni da je vraćen na tvorničke postavke i da su svi vaši lični podaci izbrisani s njega.

Vraćanje vaše konzole na fabričke postavke ima mnoge prednosti, ali primarna je da vraćanje vašeg uređaja na originalne zadane postavke štiti sve osjetljive lične podatke koji bi mogli ostati u sistemu. Iako mnogi ljudi ne pohranjuju toliko privatnih informacija na svojim igraćim konzolama kao na, recimo, telefonu ili računaru, dovršavanje fabričkih postavki je dobra praksa za zaštitu od potencijalnih problema s privatnošću.

Više o Nintendo Switchu

Prije resetovanja…

Nintendo nudi nekoliko savjeta i prijedloga koje biste trebali imati na umu prije resetiranja. Prvo, kompanija savjetuje da bi resetiranje vašeg Nintendo Switcha trebalo potrajati oko pet minuta za konzole koje koriste sistemski OS verziju 10.0.0 ili noviju.

Pored toga, kompanija navodi koji će podaci biti izgubljeni ako inicijalizirate (Nintendo termin za vraćanje na fabrička podešavanja) svoj Switch. Ova lista je prilično jednostavna i uključuje podatke za spremanje, snimke ekrana i korisničke informacije koje su pohranjene na uređaju.

Da premjestite svoj račun i sačuvane datoteke igre na novi Switch, slijedite detaljna uputstva ovdje.

Ako želite izbrisati samo određene dijelove podataka, možete koristiti Nintendo postavke upravljanja podacima da odaberete i odaberete šta će se izbrisati, a da pritom ne morate potpuno resetirati svoj uređaj.

Važno je napomenuti da vaš Switch mora biti povezan na internet dok resetujete na fabrička podešavanja ili inicijalizujete svoj uređaj i da će vaši Nintendo nalozi biti prekinuti tokom procesa resetovanja.

Kako resetirati svoj Switch

Resetiranje vašeg Switcha je prilično jednostavan proces. Sve što treba da uradite je da odete System Settings u glavnom meniju, skrolujte dole do Sistem i odaberite ga. Jednom kada uđete Sistemskrolujte do dna menija i izaberite Opcije formatiranja. Važno je napomenuti da, ako imate aktivnu roditeljsku kontrolu na svom Switchu, od vas će biti zatraženo da unesete svoj PIN za roditeljsku kontrolu nakon što odaberete Opcije formatiranja.

Nakon što ste ušli Opcije formatiranjamorate odabrati Inicijalizirajte konzolu da fabrički resetujete svoj Switch. Pročitajte informacije koje vam se prikazuju na ekranu i kliknite Sljedeći. Na kraju, odaberite Inicijaliziraj da dovršite proces vraćanja na fabričke postavke vašeg Nintendo Switcha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *