Igre

Hogwarts Legacy Game Set u ‘Harry Potter’ univerzumu odgođen za februar 2023.

Hogwarts Legacy, igra otvorenog svijeta koja omogućava igračima da kreiraju vlastite učenike upisane u školu čarobnjaka iz univerzuma Harryja Pottera JK Rowling, odgođena je i sada je postavljena za puštanje 10. februara 2023. godine, rekao je programer Avalanche Software u petak. Prethodno je planirano da bude objavljen na vrijeme za sezonu praznične kupovine ove jeseni.

“Uzbuđeni smo zbog onoga što stvaramo ovdje u studiju i treba nam samo malo više vremena da svima pružimo najbolje moguće iskustvo”, rekao je Chandler Wood, menadžer zajednice za Avalance Software, u videu tweeted petak.

Novi datum se odnosi na Play station, Xbox i PC platforme. Wood je također rekao da će datum izlaska Nintendo Switch verzije igre uskoro biti objavljen.

U Hogwarts Legacyju, igrači preuzimaju ulogu učenika pete godine u školi u kasnom 19. vijeku. Učenici uče kako napraviti napitke, ukrotiti magične zvijeri, jahati metlu i otključati misterije institucije dok se susreću s nekim od likova spomenutih u knjigama o Potteru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *