Igre

GoldenEye 007 dolazi na Nintendo Switch s online multiplayerom, Xbox s 4K vizualima

Učitajte svoje prigušene PP7 i napunite te udaljene mine: GoldenEye 007 dolazi k sebi Nintendo Switch Onlinedodajući online multiplayer po prvi put, otkrila je kompanija u Nintendo Direct prijenos uživo u utorak. Snimanje iz prvog lica sa temom Džejmsa Bonda pridružiće se Switch-ovom izboru Nintendo 64 klasika “uskoro”, saopštila je kompanija.

Doći će i do toga Xbox Game Pass za Xbox One i Xbox Series X i S, a programer Rare je napomenuo da će ova verzija uključivati ​​”dostignuća, 4K rezoluciju i glatkiju brzinu kadrova”. Nejasno je hoće li se vizualni prikaz verzije Switch-a nadograditi (Nintendo-ova konzola ne podržava 4K; zamolili smo Nintendo i Rare da razjasne) ili će ostati bliže originalu N64, ali će se pojaviti Switch i Xbox verzije istog dana.

U očiglednom kompromisu, online multiplayer će biti ekskluzivan za Switch verziju, navedeno je na službenoj web stranici 007. Xbox verzija će biti dostupna besplatno osobama koje posjeduju digitalnu kopiju Rare Replaykompilacija klasika od 30 igara koja je izašla 2015.

GoldenEye 007 stigao je na N64 1997. godine, kao licencirani spoj na film iz 1995 koji je glumca Pierce Brosnana predstavio kao legendarnog britanskog agenta. Igra je osvojila priznanje kritike za svoju zabavnu kampanju za jednog igrača i epski konkurentski multiplayer sa podijeljenim ekranom i postala je treći najprodavaniji naslov za N64, sa 8,09 miliona prodatih jedinica. Nadmašili su ga samo Super Mario 64 i Mario Kart 64, koji su prodati u 11,91 i 9,87 miliona primjeraka.

Rare je također razvio GoldenEye nastavak Perfect Dark za N64 2000. godine, prije nego što je Microsoft kupio kompaniju 2002. godine.

Fanovi su očekivali remaster za Microsoft Xbox serije X i S će biti otkriveno mjesecima, budući da su dostignuća za ovaj remaster procurila više puta, tako da bi se to uskoro moglo dogoditi. Navodno je planirano da se objavi na Xbox 360 krajem 2010-ih, a očigledan produženi video igranja pojavio se 2016. U to vrijeme, šef Xboxa Phil Spencer rekao je da je igra prava licenciranja komplikovani napori da se to stavi na konzolu.

“Sjajno je vidjeti da je GE007 ponovo dostupan. Nadam se da će to značiti da će nova generacija iskusiti i uživati ​​u igri,” David Doak, programer čije je lice poznato kao Bond saveznik u igri dr. Doak, tvitovao nakon objave. “Bila je apsolutna privilegija biti dio talentovanog tima koji ga je stvorio prije 25 godina.”

On takodje našalio se da mu igrači ne bi trebali “plakati” ako imaju problema s otključavanjem zloglasne prevare Invincibility, misleći na jedan od najtežih izazova u igri – morate pobijediti Facility za manje od 2 minute i 5 sekundi da biste ga dobili.

Čitaj više: GoldenEye u 20: Podižemo Martini u klasičnu igru

Ove godine obilježava se 60. godišnjica filmske franšize o Bondu — sa najnovijim filmom Nema vremena za umiranje sada dostupno za prijenos Amazon Prime Video — ali serija je u fluktuaciji jer fanovi čekaju najavu Nasljednik Daniela Craiga u toj ulozi. Hitman programer IO Interactive je također radi na sopstvenoj igri Bond.

Nintendo također dodaje Pilotwings 64, Mario Party 1,2 i 3, Pokemon stadion 1 i 2, 1080 Snowboarding i Excitebike 64 u Nintendo Switch Online N64 biblioteku ove i sljedeće godine, pisalo je u utorak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.