Igre

God of War Ragnarök: Sve što trebate znati

God of War Ragnarök, nastavak studija Santa Monica na hvaljeni film God of War iz 2018., trebao bi biti objavljen u novembru. Vjerovatno će biti među najvećim i najboljim igrama 2022.

Kratosova i Atreusova pustolovina druge godine uključuje njih dvojicu da još jednom putuju kroz devet carstava kako bi zaustavili događaje koji su doveli do Ragnaröka. Morat će se boriti s Thorom i ostalim nordijskim bogovima, koji žele osvetu nakon što je Kratos ubio više božanstava u prvoj igri.

Kada izlazi God of War Ragnarök?

God of War Ragnarök izlazi 8. novembra za PS4 i PS5a koštat će 70 dolara.

Hoće li postojati PC verzija God of War Ragnaröka?

To još uvijek nije potvrđeno, ali Sony ima tendenciju da objavi igre na Steam-u na kraju. Prethodna igra God of War je debitovala na PC-u još u januaru.

Postoji li God of War Ragnarök Special ili kolekcionarsko izdanje?

Da. Tu je God of War Ragnarök kolekcionarsko izdanje i Jötnar Edition.

Kolekcionarsko izdanje dolazi s kompletnom igrom za PS4 i PS5, kompletom Dwarven Dice, nekoliko rezbarenja Vanir Twings od 2 inča, Steelbook izlogom, Knowledge Keeper’s Shrine, sadržajem u igrici i 16-inčnim Mjölnirom replika čekića, za 200 dolara.

Za 260 dolara, Jötnar Edition uključuje iste dodatke kao i kolekcionarsko izdanje, kao i Brokov set kockica, 7-inčni vinil sa muzikom Beara McCrearyja, Yggdrasil platnenu mapu i set pribadača za sokola, medvjeda i vuka.

Oba izdanja su rasprodata na PlayStation Directu, ali se mogu pojaviti u određenim maloprodajama prije dana lansiranja.

Zajedno sa specijalnim izdanjima igre, Sony će izdati God of War Ragnarök ograničeno izdanje DualSense kontrolera. Posebno dizajnirani kontroler će biti dostupan za pretprodaju 27. septembra, a planirano je da izađe 9. novembra po ceni od 75 dolara.

Koja je priča o Bogu rata?

Serija God of War započela je 2005. godine na PlayStationu 2, u kojoj se pojavljuje izmučeni spartanski vojnik Kratos. Tokom nekoliko igara, na više PlayStation konzola, riješio se grčkih bogova koji su se poigravali s čovječanstvom.

Zatim je 2018. izašao God of War iz studija Santa Monica i djelovao je i kao nastavak i kao reboot serije. Kratos više nije bio u Grčkoj, već je bio u Midgardu i sada se borio sa nordijskim bogovima.

Kratosove najnovije avanture navele su ga da otputuje na najveći vrh u devet carstava kako bi ispunio samrtnu želju svoje preminule supruge Faye. Sa njim je došao i njegov mladi sin Atrej. Njih dvoje su se suočili sa čudovištima i bogovima nordijske mitologije dok su tajne Kratosa, Atreusa i Faye bile otkrivene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.