Igre

Evo kako da vratite na tvorničke postavke PS5 ili PS4

U svakom velikom konzola za video igreU životu, dođe vrijeme kada je on prekoračio svoju dobrodošlicu i treba ga zamijeniti u korist drugog modela. Kada se to dogodi, imate dvije mogućnosti da se riješite svoje stare konzole: prodati je ili pokloniti.

Bez obzira koju opciju odaberete da se riješite stare konzole, postoji jedna važna stvar koju trebate učiniti – resetirajte sistem i izbrišite svoje lične podatke.

Da, malo je vjerovatno da će to biti slučaj sa nečim relativno novim kao što je a PS5ali ako ga preprodavate ili ga nekome dajete, uključujemo i te upute.

Vraćanje na tvorničke postavke je nevjerovatno važan korak koji biste trebali poduzeti kad god prodajete ili poklanjate dio tehnologije. Vaš stari PlayStation nije izuzetak. Iako možda ne pohranjujete istu vrstu informacija na svom PS4 ili PS5 kao na drugim uređajima, poduzimanje ovog jednostavnog koraka može vam uštedjeti mnogo stresa tako što ćete se pobrinuti za sve preostale informacije i vratiti konzolu u svježe stanje iz kutije.

Resetovanje PlayStation 5

Imate nekoliko opcija kada je u pitanju fabričko vraćanje vašeg PS5. Da biste pristupili ovim opcijama, idite na Početni ekran a zatim odaberite Postavke > Sistem > Sistemski softver > Reset Options.

Nakon odabira Reset Options biće vam predstavljene tri opcije: Obrišite rječnik učenja, vratite zadane postavke i Resetujte svoju konzolu.

  • Clear Learning Dictionary će obrisati istoriju svih termina koje ste upisali na svom PS5.
  • Vrati zadane postavke će vratiti sve postavke na vašem PS5 na njihove zadane postavke, ali će vaše podatke ostaviti netaknutim.
  • Resetujte svoju konzolu će vratiti sve postavke na njihove zadane opcije i izbrisati sve podatke koji su sačuvani na vašem PS5.

Ako želite da svoju konzolu vratite na tvorničke postavke prije nego što je prodate ili poklonite, odaberite Resetujte svoju konzolu da u potpunosti izbrišete sve svoje podatke s uređaja i vratite konzolu na tvorničke postavke.

Resetovanje PlayStation 4

Proces za fabričko resetovanje vaše konzole je malo drugačiji za PS4. Prvo, morat ćete navigirati do Postavke > Inicijalizacija. Slično kao i proces za fabričko resetovanje Playstation 5, biće vam predstavljene tri opcije nakon što odaberete Initialization: Obrišite rječnik učenja, vratite zadane postavke i Inicijalizirajte PS4.

Clear Learning Dictionary i Vrati zadane postavke rade isto kao i na PS5. Inicijalizirajte PS4 funkcioniše na isti način kao i Resetujte svoju konzolu opcija radi na PS5.

Ako želite da vratite svoj PS4 na tvorničke postavke prije nego što ga poklonite ili prodate, odaberite Inicijalizirajte PS4 uradiće trik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *