Igre

Evo kako da vratite na fabrička podešavanja Xbox Series X, Xbox Series S ili Xbox One

Možda poklanjate stariji Xbox One za finansiranje nove kupovine Serije X. Možda mijenjate Xbox Series X ili Series S za PS5. Bez obzira na razlog, ako prodajete ili darujete Xbox, najvažniji korak je vraćanje na tvorničke postavke i brisanje vaših ličnih podataka.

Iako možda nemate istu vrstu informacija na svom Xboxu kao na telefonu ili računaru, i dalje je lako da se zaštitite prije nego što odustanete od svog uređaja.

Imate opcije za resetovanje vašeg Xbox-a

Iako je potpuno brisanje uređaja najbolja praksa kada prodajete ili poklanjate svoj Xbox, Microsoft vam daje dva načina da uklonite podatke sa svog Xboxa. Možete ili potpuno obrisati svoj Xbox ili djelomično obrisati svoj Xbox.

Da biste pristupili objema opcijama, pritisnite Xbox dugme da otvorite vodič i odaberete Profil & Sistem,
a zatim ispod Profil & Sistem izaberite Postavke. Ispod Postavkeizaberite Sistem a zatim odaberite Informacije o konzoli.

Ispod Informacije o konzoliodaberite, Resetujte konzolu. Nakon odabira Resetujte konzolu biće vam predstavljene dvije opcije: Resetujte i uklonite sve i Vratite i zadržite moje igre i aplikacije.

Odabir Resetujte i uklonite sve će resetirati vašu konzolu na tvorničke postavke, dok Vratite i zadržite moje igre i aplikacije će resetirati vaš operativni sistem i zadržati vaše igre i aplikacije netaknutima. Vratite i zadržite moje igre i aplikacije je dobra opcija ako rješavate problem sa svojim Xboxom.

Ako poklanjate ili prodajete svoj Xbox, odaberite Resetujte i uklonite sve tako da će vaš Xbox biti vraćen na tvorničke postavke i vaši lični podaci će biti potpuno izbrisani sa konzole. Ovaj proces je isti za sve Xbox konzole, bez obzira koju verziju želite da se riješite.

Microsoft takođe izlaže kako da resetujete svoj Xbox putem USB fleš diska, ali ovaj proces je neophodan samo ako se vaš Xbox ne prikazuje na ekranu ili ako ne možete da pristupite meniju postavki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *