Igre

Eksploziv poslan u VR laboratoriju u Bostonu, uključujući i poruku u kojoj se kritizira Mark Zuckerberg, piše u izvještaju

Eksplozivni paket koji je u utorak poslat na Univerzitet Northeastern u Bostonu sadržavao je neuglednu poruku u kojoj se kritizira osnivač Facebook Mark Zuckerberg i programeri virtuelne stvarnosti, izvijestio je CNN u srijedu. Policija je saopštila da je član osoblja zadobio lakše povrede ruke nakon što je paket detonirao.

Paket nije sadržavao eksplozivnu napravu, primijetio je NBC10 Boston. Očigledno je to bila kutija Pelican pod nadpritiskom, vrsta zaštitnog kontejnera koji se obično koristi za skladištenje osjetljive tehničke opreme.

Drugi paket je pronašao i učinio bezbednim odeljenje za bombe bostonske policije. Kampus je ponovo otvoren u srijedu ujutro, saopštio je univerzitet u obavještenju osoblju i studentima.

Eksplozija se dogodila u Holmes Hallu Northeastern-a, gdje se nalazi njegov centar za virtuelnu stvarnost, a dogodila se mjesec dana prije Meta Connect, VR konferencije koju vodi Facebook matična kompanija Meta. Sljedeća verzija Meta-inih VR slušalica, poznatih kao Projekt Cambriabiće predstavljen na događaju i očekuje se da će izaći u oktobru.

Bostonska policija nije odmah odgovorila na zahtjev za dodatni komentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.