Igre

Call of Duty: Modern Warfare 2 i Warzone 2.0 će donijeti velike promjene popularnoj franšizi

Nove igre i ažuriranja za popularnu franšizu vojnih pucačina Call of Duty prikazane su u četvrtak tokom Call of Duty: Next događaja.

Modern Warfare 2, Warzone 2.0 i Warzone Mobile bili su u fokusu emisije. Programeri iz Infinity Warda su otkrili šta je novo u budućim igrama, koje se nazivaju sljedećom generacijom Call of Duty.

Novi trejler za Modern Warfare 2 sadržavao je multiplayer mod igre, pokazujući nove mape, opremu i mehaniku koji će također stići do Warzone 2.0. Ovo uključuje pogled iz trećeg lica, dinamičke pokrete i Gunsmith 2.0, koji će omogućiti igračima da još više prilagode svoje omiljeno oružje. Što se tiče opreme, igrači će imati pristup mamcu na naduvavanje za odvraćanje pažnje protivnika, DDoS alatu za preuzimanje neprijateljske elektronike i mini za bušenje za uklanjanje nekoga ko je kampovao na spratu iznad.

Modern Warfare 2, koji se pokreće u oktobru, će dodati nove modove, uključujući 20 vs. 20 Invasion mod koji omogućava velike bitke i uključuje učesnike koje kontroliše AI. Prisoner Rescue je tip meča šest protiv šest u kojem napadači trebaju pronaći taoce i iznijeti ih iz baze. Postojat će i novi način napada koji se sastoji od timova od tri igrača koji će zahtijevati izuzetan timski rad i koji će izaći kasnije ove godine.

Warzone 2.0 bi trebao biti lansiran 16. novembra i imat će novu Al Mazrah mapu, kao i proximity chat, koji omogućava igračima da čuju jedni druge dok igraju, sve dok su na određenoj udaljenosti. Sigurni prostor na mapi koji se naziva “krug” će također vidjeti promjenu u Warzone 2.0. Sada se može podijeliti u manje krugove, što znači da će se igrači boriti u manjim područjima kako se meč odvija. DMZ je novi mod koji dolazi u Warzone 2.0, s igračima koji pokušavaju izvući plijen iz baze koju kontroliraju drugi igrači i borci pod kontrolom umjetne inteligencije.

Warzone Mobile je debitovao na sajmu i donijet će Warzone iskustvo na telefone. Igra je dizajnirana za kontrole na dodirnom ekranu i ima istu kartu Verdanska kao originalnu Warzone. Imat će oružje, nizove ubijanja i druge komponente koje se nalaze u besplatnoj igrici.

Modern Warfare 2 bi trebao biti lansiran 28. oktobra na PS4, PS5, PCXbox One i Xbox Series X|S za 70 dolara. Beta za igru ​​počinje na PlayStation platformama počevši od 16. septembra, a zatim na Xbox i PC platformama 22. septembra, a ljudi koji su prednaručili igru ​​dobijaju rani pristup.

Warzone 2.0 će početi 16. novembra na PS4, PS5, PCXbox One i Xbox Series X|S i besplatna je za igranje. Warzone Mobile bi trebao biti dostupan na iOS-u i Androidu 2023. godine, a predregistracija je već dostupna u Google Play Store-u.

Leave a Reply

Your email address will not be published.