Igre

AppLovin nudi ponudu od 20 milijardi dolara za kupovinu Unity

Kompanija za mobilnu tehnologiju i marketing AppLovin ponudila je u utorak ponudu za kupovinu Unity Softwarea, koji proizvodi softver koji se koristi za pravljenje popularnih mobilnih igara, u transakciji svih dionica u vrijednosti od 20 milijardi dolara.

AppLovin je ponudio da plati 58,85 dolara po dionici za dionice Unity-a, navodi se u saopštenju. Prema predloženom dogovoru, Unity bi posjedovao oko 55% otvorenih dionica objedinjene kompanije, što predstavlja približno 49% glasačkih prava kombinovane kompanije.

Dok je Unity najpoznatiji po tome što je softver koji stoji iza velikih mobilnih naslova kao što su Pokemon Go, Call of Duty: Mobile i Monument Valley, kompanija kaže da njen okvir pokreće preko 70% najboljih mobilnih igara i da je više od 50% novih mobilnih igara kreirano pomoću Unity frameworka.

Izvršni direktor AppLovina, Adam Foroughi, rekao je u izjavi da vjeruje da bi akvizicija mogla dovesti do značajnog rasta kompanija i koristiti programerima igara.

“Vjerujemo da zajedno, AppLovin i Unity stvaraju vodeće poslovanje na tržištu koje ima ogroman potencijal rasta,” rekao je. „Uz razmjere koji proizlaze iz objedinjavanja naših vodećih rješenja i inovacija koje bi se postigle kombinacijom naših timova, očekujemo da će programeri igara biti najveći korisnici jer nastavljaju voditi sektor mobilnih igara do sljedećeg poglavlja rasta. “

Unity nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *