Igre

Apple Arcade: Kako dobiti besplatno, najbolje igre za igranje i još mnogo toga

Apple se pridružio svijetu mobilnih igara 2019. godine izdavanjem Apple Arcade. Usluga pretplate na igre tehnološkog giganta daje korisnicima pristup stotinama igara koje mogu igrati širom svijeta iPhone, iPad, iPod Touch, Mac i Apple TV uređaji za 5 dolara (5 funti, 8 AU$) mjesečno ili 50 dolara godišnje.

Katalog Apple Arcade napravljen je tako da korisnici mogu lako pretraživati ​​umjesto da pokušavaju da se kreću kroz hiljade igara i aplikacija App Store-a. Apple je rekao da je to dio razloga zašto je stvorio Arcade, koju naziva prvom uslugom pretplate na igre na svijetu za mobilne, desktop i dnevne sobe.

Evo svega što trebate znati o Apple Arcade.

Kako besplatno dobiti Apple Arcade

Da, prvi pretplatnici dobijaju jednomjesečnu besplatnu probnu verziju. Ponuda važi tri mjeseca nakon što aktivirate svoj uređaj. Ako imate besplatnu probnu verziju Apple One, Apple Arcade (ako ste to odabrali kao dio vašeg paketa) će također imati besplatnu probnu verziju. Ako ste nedavno kupili novi Apple uređaj, možete iskoristiti tromjesečnu besplatnu probnu verziju usluge. Ponuda vrijedi 93 dana nakon postavljanja novog uređaja.

Nakon besplatnog probnog perioda, Apple Arcade košta 5 USD mjesečno za neograničen pristup svom izboru igara. Naknada za pretplatu pokriva svaku igru ​​i ažuriranje koje Apple Arcade objavi – čak i ako je već dostupno u App Store-u. Također ne morate brinuti o kupovini unutar aplikacije.

Šta možete igrati na Apple Arcade

Apple Arcade kuće stotine igara i nastavlja da širi svoju ponudu. Platforma je također revidirala svoju odredišnu stranicu prošlog aprila kako bi bolje kategorizirala svoje igre Arcade Originals, Timeless Classics i App Store Greats.

Usluga pretplate obuhvata žanrove kao što su akcija, avantura, strategija, puzzle, RPG i još mnogo toga. Pogledajte naše specifičnije liste žanrova igara:

Kada Apple Arcade dodaje nove igre?

Apple Arcade dodaje nove igre, kao i ažuriranja trenutnih igara svake sedmice. Često ažuriramo naše članak “uskoro”. tako da možete pratiti šta slijedi.

Da li Apple Arcade ikada uklanja igre?

Usluga je privremeno dodala a Uskoro napuštam kategoriju Arcade u julu i uklonio 15 utakmica ubrzo nakon toga. Apple Arcade je uklonio naslove prije nego što se kategorija pojavila i vjerovatno će nastaviti rotirati sadržaj. Prema Appleovoj stranici za podršku, ako preuzmete igru ​​prije nego što napusti Arcade, možete je igrati najmanje dvije sedmice nakon toga. Nakon tog vremena, ako pokušate pokrenuti preuzetu igru, dobit ćete poruku Više nije dostupno.

Koje uređaje mogu koristiti za igranje Apple Arcade igrica?

Možete igrati Apple Arcade igre na iPhone, iPad, iPod Touches, Mac i Apple TV uređaji. Karticu Apple Arcade možete pronaći u App Storeu. Samo kliknite na malu ikonu džojstika da započnete.

Radi li Apple Arcade s kontrolerima trećih strana?

Da, Apple Arcade nudi podršku za kontrolere trećih strana kao što je PlayStation DualShock 4 za raznovrsniju igru.

Mogu li podijeliti svoju pretplatu na Apple Arcade?

Da, svoju pretplatu na Arcade možete dijeliti sa najviše šest članova porodice u vašoj grupi Family Sharing.

Nudi li Apple Arcade bilo kakvu roditeljsku kontrolu, monitore vremena na ekranu ili zaštitu privatnosti?

Većina Apple Arcade igara je prilagođena porodici, ali uvijek možete provjeriti starosnu ocjenu pojedinačne igre ili pretražiti u kategoriji Porodica.

Razni Diznijevi likovi trče naprijed u Disney Melee Mania

Što se tiče monitora vremena ekrana, ovo možete podesiti u postavkama vašeg uređaja. Jednostavno otvorite Aplikacija postavki i dodirnite Screen Time. Odatle možete prilagoditi svoj uređaj općenito, ili preciznije za igre. Da biste se fokusirali na Apple Arcade igre, dodirnite Ograničenja aplikacija > Dodaj ograničenje > Igre. Odatle samo odaberite igre na koje želite postaviti vremenska ograničenja. Dodirnite Sljedećipostavite vremensko ograničenje i dodirnite Dodati. Ko god bude igrao, dobiće obavještenje pet minuta prije vremena prekida.

I vaša privatnost je sigurna na Apple Arcade. Prije nego što preuzmete igru ​​na Apple Arcade, možete se pomaknuti do App Privacy da vidite politiku privatnosti programera i sve podatke koji bi mogli biti prikupljeni dok igrate. Na primjer, Sneaky Sasquatch kaže da može prikupljati podatke o korištenju, ali nije povezan s vašim identitetom.

Apple kaže da Apple Arcade igre ne mogu prikupljati nikakve podatke o vama i ne mogu pratiti informacije o tome kako igrate igru ​​bez vašeg pristanka. Potražite pojedinačne dozvole koje vam daju kontrolu nad ličnim podacima s kim dijelite.

Isplati li se Apple Arcade?

To je u konačnici na vama da odlučite. Ako ste više igrač na konzolama i uživate u igrama poput Call of Duty, Apple Arcade možda nije za vas. Ako uživate u ležernijem iskustvu ili želite najviše mobilnih igara za svoj novac, Apple Arcade svakako vrijedi provjeriti.

CNET je među svoje uvrstio Apple Arcade Dobitnici nagrade Editors’ Choice Award 2021. Po cijeni jedne konzolne igre godišnje, pretplatnici dobijaju pristup paketu različitih naslova, novih i starih, koji se dosljedno ažuriraju. Igre se mogu preuzeti i igrati i van mreže. Vrijednost mi se povećala kada je Apple počeo da nudi naslove koji su već bili dostupni u App Storeu s novim sadržajem, kao i bez oglasa ili kupovina unutar aplikacije.

Servis je također počeo da dodaje veće naslove i više društvenih igara, što je bilo na našoj listi želja pri pokretanju.

Igrači na terenu u NBA 2K22 Arcade Edition

Kako mogu otkazati Apple Arcade?

To otkažite svoju pretplatu na iPhoneu ili iPadu, slijedite ove korake:

1. Otvorite App Store.
2. Dodirnite ikonu profila i po potrebi unesite svoj Apple ID.
3. Dodirnite Upravljanje pretplatama.
4. Dodirnite Apple Arcade.
5. Dodirnite Otkažite besplatnu probnu verziju ili Otkažite pretplatu.
6. Potvrdite otkazivanje.

Za otkazivanje na Macu, slijedite ove korake:

1. Otvorite aplikaciju App Store.
2. Kliknite na ikonu vašeg profila.
3. Kliknite Pogledajte informacije.
4. Kliknite Upravljaj.
5. Kliknite Apple Arcade na listi aktivnih pretplata.
6. Izaberi Otkažite besplatnu probnu verziju ili Otkažite pretplatu.
7.
Potvrdite izbor.

Za otkazivanje na Apple TV-u, slijedite ove korake:

1. Otvorite aplikaciju Postavke na Apple TV-u.
2. Odaberite Korisnici i računi i odaberite svoj račun.
3. Unesite lozinku za Apple ID.
4. Odaberite Apple Arcade.
5. Odaberite bilo koje Otkažite besplatnu probnu verziju ili Otkažite pretplatu.
6. Potvrdite svoj izbor.

Cliff Colby je doprinio ovom članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.