Crypto

Žrtve curenja 3Commas API-ja zahtijevaju povrat novca i izvinjenje zbog ‘gaslighting’ korisnika

Žrtve curenja 3Commas API-ja traže povrat novca i izvinjenje od platforme za trgovanje kriptovalutama zbog toga što su bili omalovažavani tokom čitave muke.

Proteklih nekoliko mjeseci vidjeli smo stalnu vezu između 3Commas-a i navodnih žrtava neovlaštenih trgovina koje dolaze sa njihovih računa.

3Commas i njen izvršni direktor Yuriy Sorokin snažno su negirali da je došlo do bilo kakvog hakovanja ili provale i opovrgnuli su da je mogao postojati posao iznutra od službenika koji je propao. Umjesto toga, sugerira se da su svi API-ji koji su procurili rezultat phishing korisnika.

Međutim, 28. decembra, Sorokin je konačno priznao da je došlo do značajnog curenja API-ja iz firme nakon što je potvrdio da je baza podataka API ključeva koje je dijelio haker legitimna

“Vidjeli smo hakerovu poruku i možemo potvrditi da su podaci u fajlovima tačni. Kao trenutnu akciju, zatražili smo da Binance, Kucoin i druge podržane berze opozovu sve ključeve koji su bili povezani sa 3Commas.”

“Učinili smo sve što smo mogli da istražimo unutrašnji posao, jer je to uvijek bio moguć scenario i na našoj listi za praćenje, ali dokaz o unutrašnjem poslu nije pronađen”, dodao je Sorokin.

Zajednica je ostala zbunjena ovim iznenađujućim priznanjem s obzirom na to da je 3Commas ranije 11. decembra označio izvještaje kupaca o curenju kao “lažne glasine koje dijele zlonamjerni akteri koristeći lažne dokaze”.

“Samo podsjetnik: u posljednja 2 mjeseca krivili ste žrtve hakovanja. Oklevetali ste žrtve kao ‘zlonamjerne aktere’ i naveli da su ‘falsifikovali dokaze’, a ispostavilo se da su 3Commas bili akteri loše vjere, lagali i lažirali dokaze”, napisao je korisnik Twittera @Pledditor.

Povezano: Podaci o 400 miliona korisnika Twittera navodno su u prodaji na crnom tržištu

Dok je popularni trgovac kriptovalutama CoinMamba tvitao da ste “nastavili lagati i govoriti da je ovo naša greška umjesto da preuzmete odgovornost i spriječite [sic] daljim podvizima. Hoćete li sada vratiti novac korisnicima?”

„Čestitam vam, moroni, šta nije u redu sa prostorom,“ blockchain istražitelj ZachXBT chimed u, nakon što je nedeljama objavljivao o curenju API-ja.

Komentari koji su odgovorili bili su jednako agresivni na tweetu 3Commas koji je potvrdio curenje, a korisnik @turgut_oztunc je primijetio da: „Vi ste stvarno smiješni momci. Videćemo [you in] sud ako ne povratite naša sredstva što je prije moguće.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *