Crypto

Zloslutni Solani tehnički podaci nagovještavaju da će cijena SOL-a pasti za 35% do septembra

Solana (SOL) rizikuje značajnu korekciju cijene u narednim sedmicama zbog klasičnog medvjeđeg preokreta.

Predstoji korekcija SOL cijene od 35%?

Na trodnevnom grafikonu, SOL-ova cijena je oslikavala rastući klin, što su potvrdile dvije uzlazne, konvergentne linije trenda i opadajući obim trgovanja paralelno.

Rastući klinovi obično rezultiraju slomom, koji se rješava nakon probijanja cijene imovine ispod donje linije trenda. Ako cijena slijedi scenarij proboja, mogla bi pasti za onoliko koliko je maksimalna udaljenost između gornje i donje linije trenda klina.

SOL je daleko od sloma, ali se trguje unutar raspona padajućeg klina, kao što je prikazano na grafikonu ispod. Token predviđa trenutni povlačenje sa gornje linije trenda klina sa svojom privremenom donjom metom koja se nalazi na donjoj liniji trenda oko 45 dolara.

SOL/USD trodnevni grafikon cijena. Izvor: TradingView

Rizikovaće da padne na 30 dolara ako se cena probije ispod donje linije trenda dok prati porast obima trgovanja. Drugim riječima, pad cijene od 35% do septembra.

Suprotno tome, odskok od donje linije trenda mogao bi navesti SOL oko na trenutni odskok prema tački vrha klina na oko 53,50 dolara.

Odlučan proboj iznad gornje linije trenda bi poništio postavku medvjeđeg preokreta, ako SOL poraste na 50-3D eksponencijalni pokretni prosjek (50-3D EMA; crveni talas) blizu 58 dolara.

Borba protiv FUD-a

Solanina sve veća postavka kvara se pojavljuje dok se bori protiv niza negativnih događaja, uključujući ponovljene prekide mreže, probleme centralizacije i široko rasprostranjeni eksploat koji je ciljao Solanine novčanike.

Ipak, SOL je ojačao skoro 40% u avgustu, odražavajući drugu kripto imovinu koja je u prosjeku porasla za oko 11% do danas.

Dio Solaninih dobitaka je i nakon što je njen tim brzo razjasnio da je Slope, dobavljač Web3 novčanika, isključivo odgovoran za iskorištavanje kripto novčanika od 8 miliona dolara, uključujući Solanin.

Slično tome, Solana je 10. avgusta objavila svoj prvi “Validator Health Report” kao odgovor na optužbe da je njena mreža u velikoj mjeri centralizirana. Izvještava da Solanin proof-of-history (PoH) blockchain ima preko 1.900 čvorova za proizvodnju blokova širom svijeta.

Gotovo 88% tih čvorova upravljaju nezavisni subjekti, dodaje se u izvještaju.

SOL/USD dnevni grafikon cijena. Izvor: TradingView

Dodatno, u maju, Solana programeri su se fokusirali na implementaciju ranih faza svoje Mainnet Beta v1.10 serije, uvodeći QUIC i pakete kvaliteta usluge (QoS) prema težini uloga i prioritetima naknada kako bi zaštitili mrežu od potencijalnih prekida.

Povezano: Da li je vaš SOL siguran? Šta znamo o Solani haku | Saznajte sada na The Market Report

“Čini se da je mreža pokazala znakove stabilizacije nakon v1.10 jer je došlo do nižih naknada za transakcije i dnevnog broja transakcija preokrenuo je trend između sredine maja i kraja juna”, primetio je James Trautman, istraživač u Messari, u njegov Solana Q2 izvještaj.

Korištenje Solana mreže. Izvor: Messari/Solscan

Solanine transakcije u sekundi (TPS) su se takođe poboljšale, sa čak ~700 tokom prekida mreže do najviših u istoriji iznad 3.000 nakon što je v1.10 počela da se pojavljuje. Trautman je dodao:

“Ako implementacije v1.10 i kasnijih verzija nastave da pokreću stabilnost zajedno sa uspješnim strategijama rasta ekosistema, osnove će se vjerovatno kretati u pozitivnom smjeru, a možda i vrijednost mreže.”

Stavovi i mišljenja izražena ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *