Crypto

Zeleno ulaganje je u porastu i ova ekološki prihvatljiva kriptovaluta upravo je prikupila 13.000.000 dolara – saznajte zašto

Odricanje od odgovornosti: Odjeljak Industry Talk sadrži uvide igrača kripto industrije i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.

Zeleno i ekološko ulaganje će biti jedna od najvećih rastućih industrija u narednoj deceniji dok vlade, institucije i pojedinci traže rješenja za klimatsku krizu.

Jedno takvo rješenje je iz novog projekta za pretprodaju kriptovaluta IMPT, koji ima za cilj pomoći u borbi protiv globalnog zagrijavanja nudeći tvrtkama i pojedincima lakši način da nadoknade svoj ugljični otisak.

Protokol baziran na Ethereumu omogućit će svojim korisnicima da kupuju, zarađuju i posjeduju karbonske kredite i do sada je prikupio 13 miliona dolara ulaganja u samo mjesec dana.

Posjetite IMPT Presale sada

Ulaganje u karbonski kredit za rast 50x

Karbonski krediti su već veliki posao na vladinom i državnom nivou, a mnoge zemlje nameću stroge mandate i zakone o tome koliko kompanije moraju nadoknaditi svoj ugljični otisak.

Međutim, na nedavnom klimatskom samitu COP27 u Egiptu, generalni sekretar UN-a Antonio Guterres istakao je da još mnogo toga treba učiniti, rekavši:

“Naša planeta je još uvijek u hitnoj pomoći. Sada moramo drastično smanjiti emisije i ovo je problem koji ovaj policajac nije pozabavio. Svijetu je još uvijek potreban ogroman skok u pogledu klimatskih ambicija.”

Veliki dio krivice upućivan je na SAD i Kinu, dva najveća svjetska zagađivača, da učine više da smanje upotrebu fosilnih goriva.

Dok se procjenjuje da je obavezno tržište vrijedno oko 300 milijardi dolara godišnje, dobrovoljno tržište ugljika vrijedi samo 2 milijarde dolara – ali Bloomberg procjenjuje da će u sljedećoj deceniji porasti 50 puta na 100 milijardi dolara godišnje.

Američki izaslanik za klimu John Kerry opisao je sljedeću deceniju kao “kritičnu” u borbi protiv klimatskih promjena, a IMPT nudi jedno takvo rješenje za ublažavanje njihovih posljedica.

Posjetite IMPT Presale sada

Šta je IMPT?

IMPT se pojavio kao jedna od najbrže rastućih kriptovaluta u 2022. jer nudi rješenje u stvarnom svijetu za izuzetno važan problem iz stvarnog svijeta.

U suštini, IMPT će ljudima ponuditi priliku da svoj izvorni kripto žeton pretvore u karbonske kredite koji se onda mogu koristiti za nadoknađivanje ugljičnog otiska vlasnika.

Carbon Credit NFT

Karbonski krediti su dozvole koje omogućavaju vlasniku da emituje ugljik u atmosferu u zamjenu za financiranje eko projekata širom svijeta, s jednim karbonskim kreditom jednakim jednoj toni ugljičnog dioksida.

Korisnici kupuju IMPT tokene da bi kupili NFT kredita za ugljik, biraju verifikovani ekološki projekat za finansiranje, a zatim mogu spaliti NFT kako bi nadoknadili svoj ugljični otisak.

Vlasnici karbonskih kredita NFT takođe mogu izabrati da ih prodaju za profit ili da ih drže kao dugoročnu investiciju.

Vlasnici koji troše svoj karbonski kredit NFT ne samo da nadoknađuju svoj karbonski otisak, već i dobijaju drugi NFT zauzvrat, koji se takođe može držati kao investicija ili prodati za profit.

Nadalje, IMPT će koristiti blockchain tehnologiju za smanjenje prijevare na tržištu karbonskih kredita.

Sa NFT-ovima koji se nalaze u nepromjenjivoj i transparentnoj knjizi, lažne aktivnosti poput stvaranja lažnih karbonskih kredita i dvostrukog računanja – gdje dvije kompanije polažu pravo na vlasništvo nad istim karbonskim kreditom – biće smanjene.

Posjetite IMPT Presale sada

Zaradite IMPT tokene dok kupujete

Osim kupovine IMPT tokena za pretvaranje u NFT kredita za ugljik, korisnici ih također mogu zaraditi obavljajući uobičajenu kupovinu.

IMPT ima pridružena partnerstva sa hiljadama trgovaca i globalno prepoznatljivih brendova koji će kupcima vratiti IMPT kao procenat od prodaje.

Samsung, Microsoft, LEGO i Macy’s su među brendovima koji su se već udružili.

Kupci tada mogu napraviti daljnje zelene izbore odabirom brendova koji nude bolji postotak zauzvrat, dok će IMPT također voditi tablicu kako bi pratio napore pojedinaca i poduzeća u smanjenju emisije ugljen-dioksida.

IMPT Presale

Kao što je već pomenuto, IMPT je trenutno u fazi pretprodaje i već je privukao 13 miliona dolara investicija.

Faza 1 pretprodaje u 3 faze rasprodata je četiri sedmice prije roka nakon što je prikupljeno 11 miliona dolara za samo tri sedmice.

Tokeni su bili u prodaji za 0,018 dolara u to vrijeme, ali su od tada porasli na 0,023 dolara za fazu 2 i ponovo će poskupjeti u fazi 3 na 0,028 dolara.

To predstavlja povećanje od 55% u odnosu na fazu 1 – i povećanje od 22% u odnosu na trenutnu cijenu – što znači da je sada najbolja cijena za kupovinu IMPT tokena.

IMPT ima doxxed i KYC verifikovan tim, koji vodi CoinSniper, dok je projekat takođe imao svoj pametni ugovor u potpunosti revidiran od strane Hackena, što znači da je dobro pokriven na bezbednosnom frontu.

Ukupno, 1,8 milijardi (60%) od 3 milijarde zaliha tokena će biti prodato tokom pretprodaje, bez perioda stjecanja prava i čvrstog ograničenja od oko 45 miliona dolara.

Još 10% prodato je ranim investitorima u privatnoj prodaji, dok će 15% biti ušteđeno za razvoj ekosistema, 10% za marketing, a posljednjih 5% timu.

Zainteresovani investitori bi trebali pročitati IMPT whitepaper za više informacija i pridružiti se Telegram grupi za najnovije vijesti.

Kako kupiti IMPT

IMPT je sada u fazi 2 svoje pretprodaje, sa tokenima u prodaji za 0,023 dolara.

Pročitajte naš kompletan vodič o tome kako kupiti IMPT tokene.

Investitori bi također trebali imati na umu da je u toku nagradna igra u kojoj će tri pobjednika podijeliti 100.000 dolara IMPT tokena za obavljanje različitih zadataka na društvenim medijima.

Posjetite IMPT Presale sada

Leave a Reply

Your email address will not be published.