Crypto

Zdravstveni fond menadžera imovine KKR-a od 491 milijardi dolara tokeniziran na Avalancheu

Kompanija za digitalnu imovinu Securitize Capital trebala bi tokenizirati KKR-ov Health Care Strategic Growth Fund II (HCSG II) kompanije za upravljanje imovinom od 491 milijarde dolara na blokčejnu Avalanche.

Vijest je podijelio KKR 13. septembra, pri čemu je šef Securitize Capital Wilfred Daye opisao tokenizaciju HCSG II kao “značajan proboj” za individualni pristup tržištima privatnog kapitala.

Tokenizacija omogućava investitorima da posjeduju token koji predstavlja udio od 4 milijarde dolara u fondu usmjerenom na zdravstvenu zaštitu koji ulaže u 23 kompanije sa sjedištem u Sjevernoj Americi i Europi upućene u sektore farmaceutskih proizvoda, medicinskih uređaja i prirodnih znanosti.

Da bi izvršili kupovinu u HCSG II fondu po protokolu Securitize, investitori treba da dostave svoj pasoš, popune lične i poreske podatke i završe „provjeru života“ kako bi bili pregledani. Investitori također podliježu 0,50% naknade za upravljanje.

Osnivač i izvršni direktor Ava Labs Emin Gün Sirer rekao je da je tokenizacija HCSG II fonda označila “ogromnu prekretnicu” za blockchain industriju u omogućavanju “stvarnih sredstava” da se kreću na lancu:

KKR je rekao da tokenizacija imovine u stvarnom svijetu na lancu također „smanjuje investicione minimume, poboljšava protokole za uključivanje digitalnih investitora i usklađenost, te povećava potencijal za likvidnost kroz regulirani alternativni sistem trgovanja“.

Povezano: Tokenizacija, objašnjeno

Bostonska konsultantska grupa (BCG) i Blockchain Research Hub Raiffeisen Bank International priznali su i potencijal tokenizacije za zauzimanje velikog udjela globalne imovine.

BCG je predvidio da će 16,1 bilion dolara nelikvidne imovine biti tokenizirano do 2030. godine, dok je Blockchain Research Hub Raiffeisen Bank International predvidio prošle godine da će većina hartija od vrijednosti biti tokenizirana do 2030. godine.

Securitize Capital upravlja protokolom Securitize, koji je integrisan u Avalanche blockchain u decembru 2020. i fokusiran je na „ponovno izmišljanje tržišta privatnog kapitala isporukom pouzdanih end-to-end sigurnosnih tokena rješenja“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.