Crypto

Zašto je cijena razboja danas skočila za 170% – može li ova kripto izdržati reli?

Cijena razboja danas je porasla za gigantskih 171% jer Layer 2 platforma prijeti da postane parabolična.

Loom Network token trenutno ima cijenu od 0,137 dolara i nadmašio je prethodni maksimum od 0,12524 dolara.

Pristalice Loom-a su brzo istakle da je trenutno novčić broj 1 u trendu na vrhunskoj berzi Binance:

Održavanje rasta bi moglo biti lakše nego što bi učesnici na tržištu mogli pomisliti na prvi pogled.

Doduše, slični flash skupovi tokena ponekad mogu nestati čim se materijaliziraju. Ali s ostatkom kripto univerzuma koji postaje zelen, uz pomoć trgovanja bitcoinima iznad 22 hiljade dolara, zelena jednodnevna svijeća bi se mogla konsolidirati, ako ne i još više popeti.

LOOM se trguje 79% ispod svog maksimuma svih vremena. Na tromjesečnom pregledu cijena se vratila 281%.

Loom Network ima svoje korijene u igrama, ali se sve više fokusira na poduzeća.

Među sektorima u kojima je bio najaktivniji u osiguravanju poslovanja su javni sektor, zdravstvo i upravljanje podacima, sa svojim blockchain-as-a-sistemom.

Šta se krije iza LOOM cijena pumpe?

U osnovi današnjeg rasta cijena je očekivanje da će spajanje Ethereum biti uspješno završeno bez većih problema.

Prošle sedmice Vitalik Buterin, osnivač Ethereuma, rekao je da je tranzicija na proof of stake (PoS) na putu da se završi između 12. i 17. septembra

Loom, zajedno s drugim rješenjima Layer 2, nastavit će predstavljati dodatnu vrijednost za programere koji žele pokrenuti svoje dApps na Ethereumu koristeći njegovu sigurnost, ali guranje zadataka zahtijeva visoku propusnost na bočne lance.

Glavni lanac Loom mreže se zove Basechain i koristi delegirani Proof-of-Stake (DPoS) za verifikaciju transakcija, što ga čini super efikasnim.

Loomov multilanac je privlačan za programere

Ali interoperabilnost njegovog lanca je ono što posebno privlači programere, jer olakšava rad na Bitcoin, Ethereum, Binance Smart Chain i Tron.

LOOM token dolazi u verzijama BEP20 i ERC20, a oba se mogu uložiti.

Projekat ima snažnu podršku rizičnog kapitala koji dolazi iz Singapura i uključuje MW Partners među ranim investitorima.

Ostali VC-ovi koji su se zainteresovali su RocketFuel (SAD) i Nirvana Capital sa sjedištem u Kini.

Mreža je relativno centralizirana, kao i svi dPoS blockchaini, sa oko 21 validatorom, a nagrade se isplaćuju iz unaprijed pripremljenog skupa tokena.

Ethereum Merge će podići sve brodove – dodatak za Layer 2 Solutions

Iako Ethereum Merge prebacuje mrežu na PoS, prednosti od toga neće se vidjeti u smislu protoka transakcija i nižih naknada sve do sljedeće godine kada se uvede sharding.

Osim toga, čak i nakon što dođe do shardinga, i dalje će biti prostora za Layer 2 jer će uvijek postojati potražnja za većom propusnošću kako razvojni programeri u potpunosti iskorištavaju poboljšanja, što zauzvrat dovodi do dApp-ova kojima je potreban još veći kapacitet propusnosti.

Loom je u dobroj poziciji da bude jedan od pobjednika Etheruem Merge jer nadogradnje na vrhunsku platformu pametnih ugovora podstiču razvoj bočnih lanaca i drugih Later 2 rješenja i potražnju za interoperabilnosti.

Ako ste u potrazi za drugim novčićima koji žubore ispod tog izgleda spremnih da eksplodiraju, Tamadoge je jedan na našem radaru.

ERC20 Tamadoge token pruža pristup ekosistemu P2E igara koji će se priključiti na metaverzum – sada se može kupiti u pretprodaji, ali se brzo rasprodaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.