Crypto

WEMIX token je pao za 70% nakon što ga korejske berze uklone sa liste

Najveće kripto berze u Južnoj Koreji objavile su da će ukloniti WEMIX (WEMIX) — izvorni token platforme za gejming kompanije Wemade, Wemade blockchain platforme Wemix — navodeći da je kompanija dala „lažne informacije“ kao odgovor na upozorenje o ulaganju koje je izdato.

Bithumb, Upbeat, Coinone, Korbit i Gopax — koji su dio kolektiva pod nazivom Digital Asset eXchange Alliance (DAXA) — objavili su 24. novembra da će prekinuti ugovornu podršku za WEMIX, a trgovanje bi trebalo završiti 8. decembra.

U investicionom upozorenju izdatom 27. oktobra, DAXA je navela da je u opticaju bilo znatno više WEMIX-a nego što je Wemix otkrio, a Wemix se obavezao da će raditi sa DAXA-om na ublažavanju ovih zabrinutosti.

Nakon što su se pojavile vijesti o odluci o uklanjanju, WEMIX Communication je objavio izjavu u kojoj tvrdi da je iskreno odgovorio na zahtjeve i zabrinutosti koje je iznijela DAXA i ispravio niz problema za koje vjeruju da je opskrba grupacijom precijenjena, dodajući:

“Tim WEMIX-a ne priznaje niti se slaže s nerazumnom odlukom koju je donijela Alijansa za razmjenu digitalnih sredstava (DAXA)… Ključno je napomenuti da Fondacija nije distribuirala niti jedan WEMIX više od onoga što smo do sada službeno objavili. ”

Cijena WEMIX-a je pala nakon vijesti, a u vrijeme pisanja je pala 70,8% sa trenutnom cijenom od 0,476 dolara.

Izvršni direktor Wemadea Henry Chang je navodno uložio svoju mjesečnu platu u WEMIX token osam puta, uključujući kupovinu 18.928 WEMIX Classic sa platom za oktobar ove godine.

Wemade je najpoznatiji po svojoj hit franšizi Legenda o Miru koja je dostigla vrhunac od preko 200 miliona registracija i uključuje jednu od najpopularnijih blokčein igara na svijetu, Mir 4. 2. novembra je objavila da je prikupila 46 miliona dolara od Microsofta, a kompanije za upravljanje imovinom Kiwoom Securities i Shinhan Asset Management. Čang je tada rekao:

“Wemade i Wemix će nastaviti da ulažu napore da privuku više kapitala i aktivno ulažu u izgradnju globalne platforme digitalne ekonomije.”

Povezano: Uspon mobilnih igara dijelio je mnogo toga zajedničkog s kripto igrama

Wemade je također najavio plan za izdavanje nove ekonomske platforme koja kombinuje ne-zamenljive tokene (NFT) i decentralizovane autonomne organizacije (DAO).

Dok je Južna Koreja jedno od najvećih tržišta igara i usvojitelja blockchaina na svijetu, zemlja je zabranila igranje za zaradu (P2E) blockchain igre.

Od kada je izabran 10. marta u teškoj utrci, predsjednik Yoon Suk-yeol koji je naklonjen kripto-u nagovijestio je da bi zabrana mogla biti ukinuta i nastoji povećati tržište virtuelne imovine revidiranjem “propisa koji su daleko od stvarnosti i nerazumni”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.