Crypto

WazirX u Hot Waters, Revolut se udvostručuje na Crypto, Elizabeth Warren bira još jednu kripto bitku + još vijesti

Dobijte svoj dnevni sažetak vijesti o kriptoaktivi i blockchain-u – istražujući priče koje lete ispod radara današnjih vijesti o kriptovaluti.
__________

Razmjenjuje vijesti

  • Indija Uprava za izvršenje (ED) je rekao da je pretražio imovinu Sameera Mhatrea, direktora lokalne kripto berze WazirX, u istrazi o pranju novca protiv brojnih indijskih nebankarskih finansijskih kompanija (NBFC). „Podsticanjem mračnjaštva i opuštenošću [anti-money laundering] norme, [WazirX] je aktivno pomagao oko 16 optuženih fintech kompanija u pranju prihoda stečenih kriminalom korištenjem kripto rute”, rekao je ED. Također je zamrznuo imovinu WazirX-a na iznos od 64,67 kruna INR (8 miliona USD).
  • Binance i Mastercard najavio lansiranje Binance Carda u Argentini kao prve zemlje u Latinskoj Americi koja ima ovaj proizvod. Binance kartica koju je izdao Kreditna plaćanja omogućit će svim novim i postojećim korisnicima Binancea s važećim nacionalnim ID-om da kupuju i plaćaju račune kriptovalutom, uključujući bitcoin (BTC) i BNB, kod preko 90 miliona Mastercard trgovaca širom svijeta, kako u trgovinama tako i na mreži. Proizvod je u beta fazi i trebao bi biti široko dostupan u narednim sedmicama.

Vijesti o karijeri

  • Fintech firma sa sjedištem u Londonu Revolut planira povećati broj svojih kriptovaluta za 20% širom Evrope, Velike Britanije i SAD-a u narednih šest mjeseci, objavio je Bloomberg. Trenutno se oglašava za 13 uloga fokusiranih na kripto, i već je zaposlio 43 kripto osoblja ove godine, utrostručivši ukupan broj zaposlenih u timu od jula 2021. „Mi vidimo kriptovalutu kao dugoročnu igru ​​i ostajemo naklonjeni kripto industriji“, Emil Citiran je Urmanshin, Revolutov generalni menadžer za kriptovalute, dodajući da to poslovanje trenutno čini oko 5% do 10% Revolutovog prihoda na globalnom nivou.

Novosti o propisima

  • Demokrata iz SAD-a i Massachusettsa Elizabeth Warren širi pismo među svojim kolegama u Senatu koje traži Ured kontrolora valute (OCC) da povuče niz tumačenja iz Trumpove ere koja je otvorila put bankama da ponude usluge poput čuvanja kriptovaluta za klijente, izvijestio je Bloomberg. U pismu, čiju je nacrt kopije pregledao Bloomberg News, poziva se OCC da radi sa Federalne rezerve i Federalna korporacija za osiguranje depozita da ih zamijeni pristupom „koji na adekvatan način štiti potrošače i sigurnost i stabilnost bankarskog sistema“.

Investicione novosti

  • Aplikacija za plaćanja Cash App je ostvario 1,79 milijardi dolara prihoda od bitcoina i 41 milion dolara bruto dobiti od bitcoina tokom drugog kvartala 2022. godine, što je pad od 34% i 24% u odnosu na prethodnu godinu, matična kompanija, fintech gigant Blokiraj, rekao je. U međuvremenu, sam Block je u Q2 ostvario neto prihod od 4,40 milijardi dolara, što je pad od 6% u odnosu na prethodnu godinu, podstaknut smanjenjem prihoda od bitkoina.
  • Tržište glavnih derivata Chicago Mercantile Exchange Group (CME) planira proširiti svoju ponudu kripto derivata uvođenjem fjučersa za bitcoin euro i eter euro 29. augusta, u očekivanju regulatorne revizije. Dizajnirani da odgovaraju njihovim kolegama denominiranim u američkim dolarima, dva fjučers ugovora bit će veličine BTC 5 i ETH 50 po ugovoru, navodi se.

DeFi vijesti

  • Članovi zajednice Devin Walsh i Kenneth Ng iznijeli su prijedlog za stvaranje Uniswap Foundation. Misija Fondacije će biti podrška decentralizovanom rastu i održivosti Uniswap Protocol (UNI) i njegov prateći ekosistem i zajednica, Walsh rekao je. Početni tim bi bio Walsh kao izvršni direktor i Ng kao šef operacija.
  • Nakon dva pokušaja, Lido zajednica je glasala za prodaju LDO 10 miliona (26,1 miliona USD) od Lido DAO trezor u kripto investicionu firmu Dragonfly Capital. Za prijedlog je otišlo nešto više od 99% glasova, a protiv manje od 1%.

Rudarske vijesti

  • Bitcoin rudar Core Scientific najavio proizvodne i operativne nadogradnje za jul 2022., uključujući: proizvodnju 1.221 bitkoina koji su sami rudarili, postavljanje 14.000 novih ASIC servera, rad s približno 195.000 ASIC servera u vlasništvu i kolociranju, te postavljanje prvih Bitmain Antminer S19 XP u SAD. Kompanija je prodala 1.975 BTC po prosječnoj cijeni od oko 22.000 USD po BTC-u za ukupan prihod od približno 44 miliona USD. Na dan 31. jula, u svom bilansu je držao 1.205 BTC i približno 83 miliona dolara u gotovini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *